Abu Dhabi

Emiraćanka uhićena zbog ubojstva Amerikanke

Vijesti / Flash | 04. 12. 2014. u 20:42 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna je Emiraćanka uhićena zbog ubojstva Amerikanke izvršenog u ponedjeljak i zbog pokušaja bombaškog napada na rezidenciju jednog američkog liječnika, priopćile su u četvrtak vlasti.

Ministar unutarnjih poslova šejh Seif ben Zayed al-Nahyan izjavio je za tisak da je ova žena pokušala, nakon što je ubila američku učiteljicu u toaletu trgovačkog centra u Abu Dabiju, "postaviti bombu ispred kuće jednog američkog liječnika koju je policija uspjela deaktivirati".

Ministar nije precizirao koji je motiv osumnjičene 38-godišnje Emiraćanke, kazao je pukovnik Rashid Bourscheid, direktor odjela za kriminalističke istrage u policiji.

U ponedjeljak je počelo traganje za tajanstvenom osobom u dugoj crnoj tradicionalnoj haljini s nikabom koju su snimile nadzorne kamere poslije ubojstva u ponedjeljak.

Tridesetsedmogodišnja Amerikanka, koja je radila u osnovnoj školi izbodena je "oštrim predmetom" nakon žestoke svađe u ženskom toaletu u butiku Mall na otoku Reem.

Ovaj tip ubojstva je rijedak u Emiratima koji žele biti otvoreno društvo i u kojima živi i radi nekoliko milijuna stranih radnika.

Ova se zemlja u rujnu pridružila međunarodnoj koaliciji koju predvodi SAD i koja izvodi zračne napade na skupinu Islamska država u Iraku i Siriji.

Kopirati
Drag cursor here to close