Neprihvatljiv način

Elektroprivreda HZ HB: Organizacije i pojedinci su izmislili aferu sa hrvatskim obilježjima

Vijesti / Flash | 18. 04. 2015. u 11:49 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je u javnost puštena netočna informacija vezana za tzv. skidanje hrvatskih obilježja prilikom posjete Federalnog ministra energije, rudarstva i industrije gosp. Reufa Bajrovića našem poduzeću, dužni smo još jednom reagirati i demantirati apsolutno sve navode budući da se radi o vrlo ozbiljnoj  stvari, odnosno vrlo ozbiljnoj optužbi", stoji u demantiju koje potpisuje Ured generalnog direktora JP Elektroprivrede Hrvatske Zajednice Herceg-Bosne.

Prije svega moramo reći da hrvatska obilježja nikad i nitko nije i ne može ukloniti iz JP Elektroprivrede Hrvatske Zajednice Herceg-Bosne niti u jednoj našoj poslovnoj prostoriji.

Oštro osuđujemo pokušaje da nam se oduzme pravo na ono što jesmo, a aktivni smo sudionici naše zajednice. Također, odbacujemo sve navedeno iz priopćenja koje je objavio Sindikat EP HZHB, a koje su i drugi koristili kao osnovu da reagiraju. Tu prije svega mislimo na reagiranje Predsjedništva HDZ–a BiH, koji je, bez provjere navoda koje je objavio Sindikat EP HZHB, otišao još radikalnije u svojem istupu. Mišljenja smo da bi svaka ozbiljna organizacija ili pojedinac trebala provjeriti čula-kazala glasine prije nego što reagira na ovako neprimjeren i neprihvatljiv način, a posebno kad se radi o ovako ozbiljnim optužbama.

Smatramo da je ovakav čin krajnje podmuklo i uperen izravno protiv JP Elektroprivrede Hrvatske Zajednice Herceg-Bosne koja svojim radom i primjerom daje kvalitetnu današnjicu i bolju perspektivu, ne samo našim uposlenicima nego i svim područjima gdje djelujemo, a samim time i cijeloj BiH.

Još jednom želimo podsjetiti da je Federalni ministar energije, rudarstva i industrije gosp. Reuf Bajrović, nakon posjeta Aluminiju d.d. Mostar, službeno podsjetio u dva navrata prošli tjedan i naše poduzeće gdje se sastao s članovima Uprave JP Elektroprivrede  Hrvatske Zajednice Herceg-Bosne. Kao što smo objavili u priopćenju odmah nakon sastanka, ovi sastanci su samo nastavak korektne i profesionalne suradnje nadležnog ministarstva i  našeg poduzeća. Tema radnih sastanaka koji su održani bili su isključivo poslovanje JP Elektroprivrede Hrvatske Zajednice Herceg-Bosne te sadašnji i budući odnosi sa Aluminijem sa posebnim akcentom na rješavanje postojeće problematike u korist uposlenika i šire regije u kojoj poslujemo.

Ministar Bajrović se obvezao poduzeti sve mjere u okviru nadležnosti resornog ministarstva kako bi se postiglo najbolje rješenje koje štiti interese oba poduzeća, i Aluminijima d.d. Mostar i JP Elektroprivrede HZ HB. Smatramo da bi ova informacija u konačnici trebala zanimati javnost budući da je za  čovjeka koji se u sveopćoj krizi bori za bolje sutra bitno svako radno mjesto. Dakle, akcenat bi trebala biti nova zapošljavanja, zadržavanje postojećih radnih mjesta i poboljšanje standarda, te unapređenje pozicije ova dva krucijalna poduzeća,  a ne izmišljanje nepostojeće afere sa hrvatskim obilježjima.

Rezultat svih nastojanja koje ovo vodstvo JP Elektroprivrede Hrvatske Zajednice Herceg-Bosne poduzima najbolje se očituje kroz pozitivno poslovanje u protekle dvije godine i nastavak pozitivnog poslovanja u tekućoj godini te angažman kroz pomoć lokalnim zajednicama, udrugama, socijalnim ustanovama, medijima i drugima.

Na kraju, još jednom oštro odbacujemo bilo kave insinuacije da je netko iz vodstva JP Elektroprivrede Hrvatske Zajednice Herceg-Bosne ili da je ministar gosp. Bajrović naredio uklanjanje hrvatskih obilježja.

Još jednom pozivamo sve zainteresirane, medije, građane i druge da slobodno dođu u naše prostorije i uvjere se u istinitost naših navoda“, stoji u prioćenju Ureda generalnog direktora JP Elektroprivrede Hrvatske Zajednice Herceg-Bosne.

Kopirati
Drag cursor here to close