MUP

Eksplozija u centru Beograda nije teroristički akt, poznat identitet samoubojice

Vijesti / Crna Kronika | 21. 03. 2016. u 18:11 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog eksplozije koja se dogodila u centru Beograda i uznemirenja građana, MUP Srbije priopćilo je da akt nepoznatog muškarca, starosti oko 50 godina, koji je detonirao eksplozivnu napravu u jednoj slastičarnici, nije teroristički akt.

"Dosadašnja istraga utvrdila je da se ne radi o terorističkom aktu, jer je ta osoba prije aktiviranja eksplozivne naprave zatražila od dvoje zaposlenih i jednog kupca da odmah izađu iz objekta.

Također, ovom prilikom niko nije ozlijeđen, a pričinjena je manja materijalna šteta'', navedeno je u priopćenju MUP-a Srbije.

Blic javlja kako je poznat identitet muškarca koji je izazvao eksploziju. Kako saznaje ovaj magazin, u pitanju je Vladimir M. (57(), koji je od ranije policiji poznat kao korisnik droga.

Podsjetimo, muškarac se raznio bombom u slastičarnici 'Petković' u centru Beograda, na kutu ulica Ilije Garašanina i Takovske, oko 12,30 sati.

Prema neslužbenim informacijama, muškarac koji se raznio ručnom bombom na koju je legao, istjeravši radnike i mušteriju iz slastičarnice, rekao im je da izađu jer se 'želi ubiti''. Potom je otišao iza glavne prostorije slastičarnice, aktivirao eksplozivnu napravu, legao na nju, poslije čega je došlo do eksplozije, piše Anadolija.

Slastičarnica u kojoj je muškarac izvršio samoubojstvo nekada je pripadala bivšem ministru kulture Bratislavu Petkoviću, koji je na toj funkciji bio od lipnja 2012. do srpnja 2013. godine, a član je Srpske napredne stranke od 2010.

Policija je izvršila očevid na mjestu događaja, okolne ulice su blokirane za prometj, a također odneseno je i tijelo spomenutog muškarca iz slastičarnice.

Kopirati
Drag cursor here to close