Bih nije dostavila tekst

EK: Nisu ispunjeni uvjeti za ministarski sastanak u okviru strukturalnog dijaloga

Vijesti / BiH-EU | 10. 05. 2016. u 17:59 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službe Europske komisije smatraju da nisu ispunjeni uvjeti za održavanje sutrašnjeg ministarskog sastanka u okviru strukturalnog dijaloga o reformi pravosuđa u BiH, jer nije dostavljena konsolidirana verzija nacrta zakona o sudovima BiH, potvrđeno je Srni u Delegaciji EU u Sarajevu.

Glasnogovornica Delegacije EU u BiH Jamila Milović Halilović rekla je Srni da su službe Europske komisije, tijekom priprema za ovaj sastanak, uputile zahtjev da, prije njegovog održavanja, bude dostavljena konsolidirana verzija nacrta zakona o sudovima BiH, što nije učinjeno.

"S obzirom na to da konsolidirani tekst nije dostavljen, službe Europske komisije smatraju da nisu uspunjeni uvjet za održavanje ministarskog sastanka i ovaj stav su prenijele ministru pravde BiH Josipu Grubeši koji kopredsjedava strukturalnim dijalogom", rekla je Halilovićeva. Ona je navela da su generalni direktor Direkcije Europske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju Kristijan Danijelson i njegovi suradnici ipak iskazali spremnost da održe bilateralne konzultacije u kontekstu strukturalnog dijaloga o reformi pravosuđa u BiH.

Iz Delegacije EU u BiH ranije je priopćeno da će Danijelson i izvršni direktor za Europu i Središnju Aziju u Europskoj službi za vanjske poslove Tomas Mejr-Harting boraviti sutra u BiH, gdje će se sastati s dužnosnicima BiH, Republike Srpske i Federacije BiH, predstavnicima političkih stranaka i civilnog društva. Tijekom ovih sastanaka biće razgovarano o napretku u provođenju Reformske agende i ostalim otvorenim pitanjima u okviru procesa europskih integracija BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close