Poruka potpisana krvlju

Egipat izveo zračne napade na ISIL u Libiji zbog smaknuća 21 kršćanina

Vijesti / Flash | 16. 02. 2015. u 07:32 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Egipatske zračne snage napale su Islamsku državu u Libiji, zbog videa egzekucije 21 egipatskog kršćanina, javlja RT.

Egipatske zračne snage izvele su napade na ISIL-ov trening centar i vojne položaje u Libiji, napisao je na Facebook profilu glasnogovornik egipatske vojske Mohamed Samir.

"Napadi su postigli svoj cilj s preciznošću", kazao je Samir napomenuvši kako su se egipatski vojni avioni nakon napada sigurno vratili u bazu.

Naime, teroristička skupina ISIL objavila je videosnimku pogubljenja osoba koje je predstavila kao egipatske kršćane, kopte koje je nedavno bila otela u Libiji.

Na snimkama objavljenim na mrežnim stranicama kojima se koristi ISIL, osobe u narančastim odijelima, sličnim onima koje su nosili taoci koje je džihadistička skupina nedavno pogubila u Siriji, poredani su na plaži s rukama u lisičinama na leđima, nakon čega im krvnici odrubljuju glavu nožem, javlja HRT.

U posljednjem broju časopisa El Dabiq, koji izlazi na engleskom jeziku, od četvrtka, objavljen je napis o otmici 21 egipatskog kopta, popraćen fotografijama sličnim onima na videosnimci objavljenoj u nedjelju.

Libijski ogranak ISIL-a izvijestio je u siječnju da je oteo 21 egipatskog kopta u Libiji, a i Kairo je potvrdio da je 20 njegovih državljana oteto u toj susjednoj zemlji u dvama odvojenim napadima.

Nedjeljna videosnimka nosi naziv: "Poruka potpisana krvlju upućena narodu Križa", a u titlu se navodi da je upućena "narodu Križa vjernom neprijateljskoj egipatskoj Crkvi".

 

Kopirati
Drag cursor here to close