Šipad

Džeki prodali zgradu za 4,5 milijuna, a nije njihova?

Vijesti / Flash | 18. 04. 2014. u 09:49 Ri:

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija "Šipad Komerc" d. d. - p. o. Sarajevo prodala je bh. nogometnom reprezentativcu Edinu Džeki nekretninu u Titovoj ulici na broju 48 u središtu Sarajeva za 4.650.000 KM, iako se ne vodi kao stvarni vlasnik objekta zbog kojeg se vodi sudski spor od 2010. godine, objavio je Dnevni avaz.

Riječ je o sporu između "Šipad Komerca" d. d. - p. o. i "Šipada" d. d. (Šipad Holding) zbog prava nad vlasništvom. No, prema dokumentaciji na koju se Avaz poziva, to se ne vidi u kupoprodajnom ugovoru načinjenom 14. ožujka ove godine, a prema kojem je Džeko postao vlasnik ukupno 841 četvornog metra. Nije navedeno ni da se zbog vlasništva vodi spor pred nadležnim sudovima u Sarajevu, kao i da postoji revizija na Vrhovnom sudu FBiH u vezi s ovom nekretninom.

Džeko je tako, ne znajući za ove okolnosti, kupio prizemlje zgrade u površini od 452 metra četvorna, kat zgrade površine od 286,30 četvornih metara te podrum čija je površina 102,70 kvadrata, navodi Avaz. Općinski sud Sarajevo 31. ožujka je uknjižio imovinu na Edina Džeku.

No, Džeko je, piše Avaz, izigran, jer u ugovoru koji je potpisao decidirano se navodi da "prodavač jamči da predmetne nekretnine nisu predmet bilo kakvog upravnog, sudskog ili drugog spora te da na istoj ne postoji nikakav zahtjev za dokazivanje prava vlasništva".

Da stvar bude gora, Džeko je, prema kupoprodajnom ugovoru, što je dio ugovorene kupoprodajne cijene, pristao uplatiti i oko 2.315.000 KM dugovanja "Šipad Komerca" prema "UnuCredit banci", tvrde sarajevske novine.

"Šipad Komerc" osnovan je 2002. godine u postupku privatizacije i nije pravni nasljednik nekretnine koju je kupio Džeko. Zbog toga i postoji tužba iz rujna 2010. te zahtjev za upis zabilježbe spora Vrhovnom sudu FBiH, koji još odlučuje o reviziji.

Midhat Džeko, otac Edina Džeke, kazao je Avazu da je, prema papirima koje je on vidio, cijeli posao u vezi s kupovinom zgrade čist. Napominje da nije upoznat s postojanjem sudskog spora između firmi "Šipad Komerc" i "Šipad" d. d.

''Sve sam dobro provjerio i prema dokumentaciji koju sam vidio, nigdje se ne vodi neki spor. Mene se te priče tko je koga tužio uopće ne tiču. Ja znam da je s moje strane sve čisto. To što u firmi "Šipad" d. d. misle da su oni vlasnici, to je njihov problem, a ne moj'', rekao je Avazu otac Cityjeva napadača.

Kopirati
Drag cursor here to close