Optužbe

Džaferović negira Kebine tvrdnje o gledanju zločina

Vijesti / Flash | 22. 12. 2014. u 14:47 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednik SDA Šefik Džaferović odbacio je optužbe potpredsjednika Federacije BiH Mirsada Kebe koje ga dovode u vezu s ratnim zločinom u Vozući i najavio da će Kebo svoje tvrdnje morati dokazati pred nadležnim sudom.

"Ne znam spominje li se u tom dopisu moje ime, ako se spominje - ja s gnušanjem odbacujem to kao vrhunsku manipulaciju i laž. To jednostavno nije istina i Kebo će to morati dokazati na sudu", rekao je Džaferović novinarima u Sarajevu.

Naime, dopredsjednik FBiH Mirsad Kebo dostavio je Tužiteljstvu BiH prijavu zbog sumnje o počinjenom kaznenom djelu neprijavljivanje ratnog zločina nad civilima srpske nacionalnosti u mjestu Vozuća, općina Zavidovići, protiv tadašnjeg zapovjednika Trećeg korpusa Armije BiH Sakiba Mahmuljina i načelnika Centra službi sigurnosti Zenica Šefika Džaferovića, priopćeno je danas je danas iz Ureda potpredsjednika FBiH.

Kebo je 16. prosinca uputio dio dokumentacije glavnom tužitelju BiH Goranu Salihoviću zbog sumnje o počinjenom kaznenom djelu neprijavljivanja ratnog zločina nad civilom u mjestu Vozuća, a u dokaznom materijalu su, između ostalog, slike lokacije sjedišta iranske obavještajne službe u Zenici, koju su od 1993. do 1995. godine posjećivali visoki dužnosnici.

"Obavljajući dužnost potpredsjednika FBiH stekao sam povjerenje jednog broja građana koji su mi ostavili svoja saznanja, informacije i dio dokumentacije s kojim su raspolagali, a koja se odnosi na sumnju da su Mahmuljin i Džaferović 18. travnja 1994. godine prilikom posjete Vozući dobili informaciju i bili udaljeni deset metara od mjesta gdje su pripadnici odreda El Mudžahid likvidirali, odnosno odsjekli glavu civilu, pripadniku srpske nacionalnosti", navodi se u Kebinoj prijavi dostavljenoj Salihoviću.

Kopirati
Drag cursor here to close