Po oružje u policiju

Dubrovnik: Policijski službenici krali oružje iz Policijske uprave

Vijesti / Crna Kronika | 23. 02. 2015. u 19:25 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska provela je kriminalističko istraživanje nad više osoba na okolnosti nestanka oružja, namijenjenog uništavanju, iz skladišta ove Policijske uprave - javljaju iz PU.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, djelatnika ove Policijske uprave koji je obavljao poslove oružara sumnjiči se da je počinio kazneno djelo teške krađe, dok se drugog djelatnika, odnosno skladištara, sumnjiči da je počinio kazneno djelo pronevjere. Naime, utvrđeno je da je osumnjičeni oružar nakon što bi otuđio oružje iz spomenutog skladišta uništavao tvorničke brojeve na istom, a potom bi ga dalje predavao osobama s dubrovačkog područja.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja dvojica zaposlenika ove Policijske uprave, oružar i skladištar, jučer su, 22. veljače, uz kaznene prijave dovedeni u nadležno državno odvjetništvo gdje je oružaru nakon saslušanja određen istražni zatvor do 30 dana.

U sklopu ovog kriminalističkog istraživanja uhićen je i jedan policijski službenik koji je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, tijekom današnjeg dana predan pritvorskom nadzorniku. Također, protiv još dva zaposlenika ove Policijske uprave policija je podnijela kaznenu prijavu zbog istog kaznenog djela.

Protiv svih pet zaposlenika, osim što su podnesene kaznene prijave, pokrenuti su i stegovni postupci, te su udaljeni iz službe.

Pored oružja otuđenog iz skladišta koje je pronađeno i oduzeto, u sklopu ovog kriminalističkog istraživanja pronađeno je i oduzeto nelegalno oružje koje su držali građani i to: dva puškomitraljeza i to jedan nepoznate marke, a jedan marke m-53, dvije strojnice marke 'thompson', 19 raznih spremnika za streljivo, 716 komada streljiva raznih kalibara, a poradi čega će policija podnijeti odgovarajuće kaznene prijave, prenio je Dubrovački vjesnik.

Kopirati
Drag cursor here to close