Matematika

'Državna' koalicija već osuđena na propast

Vijesti / Flash | 29. 12. 2014. u 08:25 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Očigledno je da se koalicija na razini BiH lagano pretvara u čisto matematičku koaliciju, koja služi samo za raspodjelu pozicija", rekao je predsjednik HDZ BiH Dragan Čović.

U intervjuu za Press RS, čović je rekao kako smatra da će buduća vladajuća koalicija na razini BiH, koju će činiti HDZ BiH, SDA, DF i Savez za promjene, teško opstati u sljedeće četiri godine.

Rekao je kako se plaši da će BiH dobiti izvršnu vlast koja će vrlo brzo zapeti oko ključnih životnih stvari te napomenuo da, ako to bude tako, pa čak i u manjem obujmu, to neće biti ono što su očekivali, zbog čega je realno da se vrlo brzo dogodi prekompozicija.

Izrazio je nezadovoljstvo zbog sporosti formiranja vlasti u županijama, čime se otežava formiranje Vlade Federacije BiH i Vijeća ministara BiH, a medijima je rekao kako je u "najmanju ruku neodgovorno" što u svim županijama još nisu odabranici izaslanici u Dom naroda Federacije BiH, zbog čega se još ne može pristupiti formiranju vlasti na razini FBiH.

''Vidimo da u Goraždu i Sarajevu to ne ide, a to je bila obveza partnera s kojima smo dogovorili formiranje vlasti u FBiH'', kazao je Čović i dodao kako ''razumije probleme s kojima se suočavaju''.

''Neću da govorim o neozbiljnosti, ali riječ je o neodgovornosti prema onima koji su nas birali i koji su očekivali da počnemo raditi'', rekao je

Čović je rekao kako nema ništa protiv imenovanja Denisa Zvizdića za mandatara Vijeća ministara BiH, jer je njegovo imenovanje stvar izbora unutar SDA.

Kopirati
Drag cursor here to close