Organizirani kriminal

Državljani BiH neovlašteno trgovali kokainom i oružjem

Vijesti / Crna Kronika | 11. 02. 2016. u 16:15 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Gorana Jovanovića, Alena Jahića i Leona Mendeza za organizirani kriminal.

Optužnica protiv Jovanovića podignuta je za organizirani kriminal u vezi sa pranjem novca i neovlaštenim prometom opojnim drogama, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Jahić je optužen za organizirani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom opojnim drogama, dok je Mendez optužen za organizirani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom opojnim drogama, neovlaštenu nabavku, držanje ili prodaju oružja ili bitnih dijelova za oružje.

U optužnici se navodi da su Jahić i Mendez, kao članovi grupe za organizirani kriminal, kojoj je pripadalo više njima poznatih osoba iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Nizozemske, Njemačke i Mađarske, a koja je formirana radi međunarodne prodaje, prijenosa i isporuke opojne droge i pranja novca koji potiče iz neovlaštenog prometa opojnim drogama, dogovorili i realizirali neovlaštenu međunarodnu kupovinu, prijenos i prijevoz kokaina u Nizozemsku s ciljem dalje prodaje na području drugih država Europe.

Jovanović, kao član grupe, upotrijebio je u gospodarskom i drugom poslovanju i pokušao prikriti novac za koji je znao da je pribavljen izvršenjem kaznenog djela. U optužnici se navodi da je Mendez neovlašteno držao oružje i streljivo bez posjedovanja odgovarajuće isprave, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close