Snijeg

Dramatično spašavanje starice u Konjicu

Vijesti / Flash | 30. 01. 2015. u 12:47 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekipa Federalne uprave Civilne zaštite, u suradnji s pripadnicima Specijalne policije PU Sarajevo, tijekom dana pokušava se probiti kroz snježne nanose do sela Čuhovići, općina Konjic kako bi evakuirala stariju žensku osobu.

Kako je priopćeno iz Operativnog centra Federalne uprave Civilne zaštite, u četvrtak, 29. siječnja u kasnim večernjim satima Federalna uprava civilne zaštite obaviještena je da je 82-godišnja Risvija Potur, koja se nalazi u selu Čuhovići, pala u komu.

Zbog visokog snijega te nepristupačnog terena dogovoreno je da se prema selu krene u jutarnjim satima. Međutim, pripadnici Gorske službe spašavanja iz Konjica odmah su krenuli terenskim vozilom, došli su do pola puta, gdje su vozilo ostavili, a onda pješice krenuli do sela uz pomoć jednog bolničkog tehničara.

Po dolasku bolnički tehničar je pregledao staricu, pružena joj je prva medicinska pomoć i pacijentica je dobila infuziju i lijekove.

U povratku je ekipu GSS-a zahvatilo veliko nevrijeme, praćeno olujnim vjetrom i mećavom, tako da su u jednom trenutku izgubili orijentaciju, ali su uspješno došli do vozila i vratili se u Konjic.

U petak u jutarnjim satima,organizirana je ekipa koju čine predstavnici Federalne uprave Civilne zaštite te predstavnici Specijalne policije PU Sarajevo, a koja se pokušava specijalnim vozilima probiti do sela Čuhovići te evakuirati staricu, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close