Hipokratova zakletva

Dr. Hrvoje Tomasović: Ne pada mi na pamet opravdavati se, ali novinar je ukrao moje podatke!

Vijesti / Flash | 28. 11. 2015. u 16:59 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Oko afere mito u splitskoj bolnici, javnim priopćenjem oglasio se jedan od dvoje prozvanih liječnika, dr. Hrvoje Tomasović.

Njegovo priopćenje Slobodna Dalmacija prenosi u cijelosti:

- Na moju žalost moram se očitovati oko teksta objavljenog 27.11. 2015. na portalu index.hr. Radi se naime o navodnome transkriptu razgovora vođenog u inbox-u facebook profila između kolegice Jukić i mene. Kako sam osuđen unaprijed od javnosti samom objavom tog članka, onda nema potrebe da negiram ili potvrđujem istinitost napisanoga, no ipak moram dati izjavu jer sam prozvan!

Znači, prošli utorak me je nazvao gospodin Vojislav Mazzoco i predstavio se kao novinar indexa. Telefonskim putem mi je doslovno rekao da posjeduje izlist mojih poruka sa facebooka inboxa, kao i izlist mojih poruka sa Vibera! Pitao me imam li spoznaja o istima i znam li išta o njima? Kazao sam mu da nemam nikakvih saznanja o tim porukama kao niti o sadržaju i da ako ih posjeduje odnese na policiju!

Ne ulazeći u raspravu oko istinitosti poruka postavljam pitanje odakle novinar indexa može imati ispis poruka sa moga privatnoga facebook profila i sa Vibera? Može imati samo na 4 načina!

1. Tako da se nada mnom vodi istraga, prate se privatne poruke i za to postoji sudski nalog. U tom slučaju policija ili DORH dostavi inkriminiran sadržaj novinaru čineći kazneno djelo ometanja istrage, podmetanja i odavanja službene tajne.
2. Da ja sam novinaru dam moje transkripte.
3. Da doktorica Jukić sama da novinaru transkripte.
I na kraju 4. način kako navodi pisac teksta da to da treća osoba.
Ta treća osoba prema novinaru ima pristup mome facebook profilu.
Tko je ta treća osoba koja može imati pristup mome kompjuteru? Na koji način je ta treća osoba pristupila mome kompjuteru i društvenim mrežama?
Je li pristupila putem sudskoga naloga ili krađom identiteta?
Ako je imala pristup mome facebook profilu kako novinar sam tvrdi, je li onda imala i mogućnost sama konstruirati i pisati po istom?

Kako sam već od javnosti osuđen unaprijed, ne pada mi se na pamet opravdavati za nešto što nisam učinio, nego tražim da novinar kazneno odgovara za krađu mojih osobnih podataka sa internet mreže. Ja sam spreman odgovarati ako se iz napisanoga putem DORH-a ustvrdi da je počinjeno ikakvo kazneno djelo! Novinara Vojislava Mazzoca i nakladnika prijavio sam odmah policiji!", navodi dr. Tomasović.

Kopirati
Drag cursor here to close