Uhićenje i ekstradicija

Dostavljene interpolove potjernice za Orićem i Meholjićem

Vijesti / Flash | 03. 02. 2014. u 19:07 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Beogradski ured Interpola dostavio je svim članicama Interpola međunarodne potjernice s ciljem uhićenja i ekstradicije Nasera Orića i Hakije Meholjića, priopćila je danas Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH.

S obzirom na to da je riječ o državljanima BiH, Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH navodi da će obavijestiti Ministarstvo pravde BiH koje će procijeniti poduzimanje daljih mjera i radnji iz svoje nadležnosti.

Tužiteljstvo Srbije za ratne zločine zatražilo je istragu protiv Nasera Orića i još četiri Bošnjaka osumnjičena za ratni zločin nad Srbima u Podrinju.

Zahtjev je podnesen Višem sudu u Beogradu zbog sumnje da su Orić i ostali počinili ratni zločin protiv srpskih civila u mjestu Zalazje i Donji Potočari, u općini Srebrenica 12. lipnja 1992. godine.

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, kao i bošnjački političari Zlatko Lagumdžija i Fahrudin Radončić razgovarali su 30. siječnja u Predsjedništvu BiH sa Naserom Orićem, Hakijom Meholjićem, Amirom Mehmedovićem, Smajom Mandžićem i Nurijom Husićem protiv kojih istragu vodi Tužiteljstvo Srbije za ratne zločine.

Kopirati
Drag cursor here to close