Samo lagano

Dom naroda nastavlja sjednicu prekinutu u srpnju

Vijesti / Politika | 15. 09. 2017. u 09:12 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH 21. rujna održat će nastavak 21. sjednice, nakon kojeg je planirano održavanje izvanredne sjednice.

U nastavku zajedanja, koje je prekinuto 6. srpnja zbog nedostatka kvoruma, izaslanicima je ostalo da se izjasne o nacrtima zakona o porezu na dohodak i doprinosima.

Na izvanrednoj sjednici predloženo je po hitnoj proceduri razmatranje izmjena Krivičnog zakona FBiH.

Po skraćenom postupku izaslanici se trebaju očitovati o izmjenama i dopunama triju prijedloga zakona koji se tiču boračke populacije - Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji, te Zakona o posebnim pravima dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja i članova njihovih obitelji.

Također, Dom naroda izjašnjavat će se o Prijedlogu za rješenje spornih pitanja u Prijedlogu Zakona o Agenciji za bankarstvo FBiH, predloženim izmjenama i dopunama Zakona o unutarnjoj trgovini, ovogodišnjem Programu rada Doma naroda, prihvaćanju zaduženja za projekte koje se odnose na Vodovod u Visokom i jačanje bankarskog sektora, te o izdavanju Energetske dozvole za izgradnju TE ,,Banovići", blok 1-350 MW investitora RMU ,,Banovići“, priopćeno je iz Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close