Patka

Dogovor za Mostar je laž?

Vijesti / Politika | 06. 10. 2015. u 20:40 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ne znam na čemu su uopće takvu vijest u Dnevnom listu bazirali. To je baš onako bez ikakvog povoda jedna neutemeljena vijest'', rekao je predsjednik SDA novinarima nakon Kongresa stranke odgovarajući na pitanje o medijskim napisima kako je pao dogovor s HDZ-om BiH oko pitanja Mostara.

No, Izetbegović tvrdi kako nema govora o tome.

''S gospodinom Čovićem i HDZ BiH smo o tome razgovarali prije dvadesetak dana. Tada smo rekli da će lokalni predstavnici SDA biti uključeni u te dogovore. Ja poslije toga s Čovićem nisam razgovorao o tome i Čović i ja nismo razradili nikakav prijedlog za Mostar. Neozbljno je od jednog takvog lista da napravi jednu špekulaciju koja nema nikakvu osnovu'', prenio je Avaz Izetbegovićevu izjavu.

Naime, mostarska novina objavila je kako navodni dogovor predviđa da se izbori u Mostaru održe po principu jedan čovjek - jedan glas te da uz gradonačelnika bude imenovan i dogradonačelnik. On bi jamčio jednakopravnost Bošnjaka, a po tvrdnjama Dnevnog lista prema dogovoru dvaju stranaka gradonačelnik, dogradonačelnik i predsjedatelj Gradskog vijeća ne bi smjeli biti iz istog naroda.

Još ćemo jednom podsjetiti kako je i sam Čović uoči izbora rekao kako je postignut dogovor sa SDA o Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close