Uz nadoknadu štete

Dodik:Prihvatit ćemo adaptirani SSP ako nam Njemačka nadoknadi štetu

Vijesti / Flash | 09. 07. 2016. u 15:11 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik najavio je danas mogućnost da RS prihvati adaptirani Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) BiH s EU, ukoliko Njemačka ponudi prihvatljivu nadoknadu šteta za poljoprivredne proizvođače i prerađivače.

Kazao je da će se 13. srpnja sastati s njemačkim saveznim ministrom za poljoprivredu i razgovarati o mogućoj adaptaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju BiH s EU, te razgovarati o mogućoj nadoknadi šteta poljoprivrednicima u skladu sa obećanjem njemačke kancelarke Agnele Merkel.

''Ukoliko bude stvari koje su prihvatljive, prije svega, za korisnike, mi ćemo to uraditi. Glavnu riječ imaju poljoprivredni proizvođači i prerađivači. Ako oni budu zadovoljni određenim aranžmanima, možemo se kretati dalje'', rekao je Dodik u izjavi novinarima u Bratuncu.

Govoreći o mogućem referendumu u RS-u o 9. siječnju, Danu RS-a, koji je osporio Ustavni sud BiH, naveo je da bi ''najoptimalnije bilo da se referendum održi tjedan dana prije lokalnih izbora“.

Entitetski predsjednik je danas u Bratuncu nazočio parastosu srpskim žrtvama srednjeg Podrinja i Birča, navodeći da je od ključne važnosti da srpske žrtve ne budu zaboravljene.

Kopirati
Drag cursor here to close