Teritorijalni integritet

Dodik: Stojimo iza politike Srbije

Vijesti / Flash | 26. 04. 2017. u 13:59 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da RS i dalje stoji iza politike Srbije koja se odnosi na njen teritorijalni integritet, što je i pokazala "nepodržavanjem proglašenja Kosova državom jer to smatra neprihvatljivim".

"Mislim da pričali ili ne o tome, postoji uvjerenje kod mnogih političara u regiji da je podrška Albancima koja je data pri samom pitanju Kosova, govori o tome da postoji sklonost međunarodne zajednica da podrži Albance u svim zahtjevima. Mi stojimo iza politike Srbije koja je vezana za unutarnji integritet Srbije. Mi nismo podržali ni proglašenje Kosova državom i ostajemo pri tome i govori o tendencijama", poručio je Dodik.

Dodao je da će stavovi RS-a uvijek biti vezani za teritorijalni integritet Srbije.

"Biti ZA ili PROTIV ne znači da se to može zaustaviti, ali Albanci imaju namjeru da takvo nešto urade. Ako je to došlo iz usta premijera jedne Albanije i premijera Kosova onda to govori ozbiljnije nego neki neformalni skup. Govori se o tome da se miješa u teritorijalne interese drugih zemalja i Albanci su naučeni da se tako ponašaju na ovim prostorima. Naš stav je vezan isključivo za teritorijalnu podršku Srbiji", rekao je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close