Finci komentira

Dodik stao uz Izrael

Vijesti / Flash | 12. 07. 2014. u 17:36 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Podrška Izraelu je stav koji je kod Dodika poznato već od ranije. Čini se da se on opredijelio za jednu stranu u ovom sukobu, što je čini mi se njegov izbor'', prokomentirao je za Agenciju Fena predsjednik Židovske zajednice BiH Jakob Finci pismo podrške koje je predsjednik RS-a Milorad Dodik uputio izraelskom predsjedniku Shimonu Peresu i premijeru Benjaminu Netanyahuu.

Finci smatra kako se stajanjem na jednu ili drugu stranu taj sukob na žalost teško može zaustaviti.

''Očito je da se radi o potrebi da se zaustavi pucanje s obje strane, a to se ne može ni izjavama ni potpisivanjem peticija, već jedino odlukom Vijeća siguirnosti iza koje će stati sve velike sile'', zaključio je Finci.

Podsjetimo, predsjednik Srpske podržao je u subotu izraelske napade na palestinska područja ističući da se radi o odgovoru na terorističke akcije islamista koji prijete cijeloj međunarodnoj zajednici.

"Terorističke prijetnje i akcije militantnih islamističkih skupina su prijetnja cjelokupnoj svjetskoj zajednici, pa bi i ona morala stati u jednu frontu protiv takvih prijetnji", navodi Dodik u pismu izraelskom predsjedniku i premijeru.

Dodik je rekao kako suosjeća s ''prijateljskim židovskim narodom i državom Izrael'' i da je uvjeren kako će se obraniti od prijetnji.

Dodik je proteklih godina ustrajao na jačanju izravnih veza RS-a i Izraela, a ministar vanjskih poslova te države Avigdor Lieberman nekoliko je putao bio privatnim Dodikovim gostom. RS je u Izraelu otvorila svoje posebno predstavništvo.

Kopirati
Drag cursor here to close