Sastanak lidera

Dodik: Srpska treba biti vidljiva na svakom mjestu

Vijesti / Flash | 09. 10. 2015. u 14:48 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je na današnjem sastanku s liderima stranaka u parlamentu Srpske zaključeno da je važno da Srpska bude vidljiva u svom kapacitetu na svakom mjestu u BiH, te da se za petak, 16. listopada, zakaže novi sastanak na kojem bi sudjelovali i predstavnici Srpske u zajedničkim institucijama BiH.

"Bliži se kraj godine, donose se novi izvještaji, novi programski dokumenti, kao što je proračun. Svake godine do sada u Srpskoj su postojali sastanci na kojima se dogovaralo kako se kretati kroz proračun i što dalje raditi", rekao je Dodik na konferenciji za novinare nakon sastanka.

On je istakao da je ovaj sastanak sazvan da bi se lideri stranaka u Srpskoj dogovarali o zajedničkoj politici i stavovima, piše Srna.

"Smatrali smo da je samo pozivanje na dogovor korisno i da je među ozbiljnim političarima važno voditi dijalog" istakao je Dodik, napominjući da se čak i u slučaju netrpeljivosti mora naći način da se razgovara.

Nažalost, rekao je on, lideri stranka SDS-a, PDP-a, NDP-a nisu se odazvali sastanku, što je ocijenio kao neprihvatljiv odnos prema Republici Srpskoj.

Dodik je dodao da višemjesečna javna polemika o važnim temama zaslužuje da se odgovorni ljudi nađu da bi se na kraju godine dogovorili o početku iduće godine, da bi se koncipirali stavovi i smjernice.

Današnjem sastanku s predsjednikom Srpske u Banja Luci prisustvovali su lideri SP-a Petar Đokić, DNS-a Marko Pavić, Srpske radikalne stranke Dragan Đurđević, PUP-a Ilija Stevančević.

Na sastanku su bili i potpredsjednik SNSD-a Nebojša Radmanović i zastupnik Slobodnog demokratskog srpskog kluba (SDSK) Nenad Stevandić.

Lideri stranaka koje čine Savez za promjene nisu se odazvali pozivu predsjednika Srpske na današnji sastanak.

 

Milorad Dodik zatražio je da policija RS-a da poduzme sve mjere da bi se priveo pravdi odbjegli Mile Radišić, kao i da porezni organi provjere financijsko poslovanje tvrtke tog odbjeglog banjalučkog biznismena.

Dodik je na press konferenciji u Banja Luci pozvao policiju da kroz regionalnu suradnju sve oni koji izbjegavaju izvršenje kazne privede pravdi.

''Tu prije svega mislim da Radišića. Tražim od policije da to uradi'', rekao je Dodik.

Mile Radišić, vlasnik tvrtke „Grand trade“ i bivši većinski dioničar Medicinske elektronike, pravomoćno je osuđen na tri godine zatvora, ali je pobjegao iz BiH.

Nedavno je objavljen navodni audio-snimak njegove ispovijesti o kriminalnim radnjama pojedinaca u vlasti RS. Također, navodno postoji i drugi audio snimak na kojem se čuju detalji o izgradnji zgrade "Grand trejd" u Banja Luci, gdje Radišić otkriva da je cijela "operacija" izvedena preko Građevinskog poduzeća "Krajina" i da je Dodik u izgradnju te zgrade uložio 15 milijuna KM.

Prema njegovim riječima, to je urađeno tako što je Radišić osobama bliskim Dodiku prodao građevinsko zemljište u vrijednosti 15 milijuna KM, a koje je prethodno kupio za 100 tisuća KM.

Istovremeno, sinoć je RTRS objavio izjavu Gorana Suvare, osobe s tjeralice u RS, koji tvrdi da mu je SDS platio 50.000 eura da tajno snimi kontroverznog banjalučkog biznismena Mileta Radišića i navede ga da govori o umiješanosti vrha vlasti RS u korupciju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close