Normala

Dodik smatra da je sasvim prirodna težnja Hrvata za formiranje trećeg entiteta u BiH

Vijesti / Flash | 13. 01. 2015. u 12:38 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske (RS) i SNSD-a Milorad Dodik smatra da je sasvim prirodna težnja Hrvata za formiranje trećeg entiteta u BiH.

Povodom jučerašnje izjave novoizabrane predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović o tome kako bi podržala osnivanje trećeg entiteta u Bosni i Hercegovini, ukoliko to predstavnici hrvatskog naroda predlože, Dodik je u izjavi novinarima u Banjoj Luci rekao da to nije nova ideja.

''Mislim da postoji realitet, a to je istinska težnja hrvatskog naroda u BiH koja, zbog različitog političkog trenutka, nije iskazivana'' dodao je Dodik.

Izjavu Kolinde Grabar-Kitarović smatra s te strane razumljivom.

''Očekujem da će novoizabrana predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, uz puno uvažavanja, prihvatiti sve što je realnost u BiH, a to je dogovor tri konstitutivna naroda, a sasvim je prirodna težnja da bude formiran treći entitet u BiH'' rekao je entitetski predsjednik.

Dodik je Kolindi Grabar-Kitarović čestitao pobjedu na predsjedničkim izborima u Hrvatskoj, te zahvalio dosadašnjem predsjedniku Ivi Josipoviću na dobroj saradnji.

Kopirati
Drag cursor here to close