Tadić tvrdi

Dodik pravi policiju koja će tući narod

Vijesti / Flash | 31. 03. 2015. u 06:25 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) postao je opasnost po Republiku Srpsku. Unutrašnji život SNSD-a, koji je dobrim dijelom kriminaliziran, s veoma lošom kadrovskom politikom i svim onim o čemu je govorio nekadašnji generalni tajnik SNSD-a Rajko Vasič, postaje opterećenje za RS i život građana u ovom entitetu, izjavio je u intervjuu za "Dnevni avaz" Ognjen Tadić, potpredsjednik SDS-a i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH.

Komentirajući tvrdnje predsjednika SNSD-a i RS Milorada Dodika da će u fokusu djelovanja SNSD-a biti dominantne teme ekonomija i zapošljavanje, rekao je da je Dodik na jednom takvom sastanku govorio pred ljudima koji su se u većem broju slučajeva izuzetno okoristili o vlast.

''Veoma veliki broj njih su milijunaši i na takvom skupu, među većim brojem milijunaša, reći da ste zadovoljni kako živite, nije nimalo pogrešno. Poenta je u tome da s takvim stavom treba izaći pred narod, izuzev ako niste spremni na sva moguća licemjerstva samo da biste očuvali svoju osobnu poziciju'', rekao je Tadić.

Stranačka policija

Tadić je, također, komentirao i izjavu predsjednika SDS-a Mladena Bosića da postoje informacije da SNSD-ova vlast radi na reorganizaciji MUP-a RS, kako bi se napravila stranačka policija.

''Nisam nikad bio pripadnik MUP-a, nisam profesionalac iz te oblasti i govorim isključivo kao političar. Ja sam negdje u nekim komentarima čuo da je ovakva reorganizacija MUP-a posljedica potrebe da se okupi ekipa koja je, koliko sam razumio, spremna da se suoči s bilo kakvim nezadovoljstvom građana prema aktualnoj vlasti, pa i time da razbijaju demonstracije, tuku narod ili nešto slično. Meni to djeluje sve skupa prilično čudno. Znam te ljude iz vremena 1997. i 1998. godine, a koji sada upravljaju MUP-om. Tada to nisu radili, naprotiv. Kada bih rekao tko im još nedostaje u toj ekipi, pa da baš imaju tu obiteljsku fotografiju 2015. godine, kao što su imali 1997. i 1998., onda mislim da im jedino još nedostaje Jacques Klein. S takvim pedigreom ne možete se predstavljati ni kao zaštitnik demokrati je ni kao zaštitnik volje naroda, a ni kao zaštitnik interesa RS '', rekao je Tadić.

Vasić: Ne pravi se policija koja će tući narod

Direktor policije Republike Srpske Gojko Vasić tvrdi da se u RS-u ne pravi policija "koja će tući narod".

Komentirajući izjave predstavnika SDS-a da SNSD-ova vlast radi na reorganizaciji MUPRS-a da bi se napravila stranačka policija, a pokriće za njenu stvarnu namjenu bi bila borba protiv terorizma, Vasić je to negirao, navodeći da se radi na poboljšanju unutrašnje organizacije i sistematizacije u policiji RS-a.

''Iz Uprave policije bit će izdvojena jedinica od 300 ljudi i formirana nova uprava. To je jedinica koja je zadužena za osiguranje lica i objekata i ne znam na osnovu čega je potpredsjednik SDS-a Ognjen Tadić izjavio da neko pravi policiju koja će tući narod'', potvrdio je Vasić u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Naveo je da će ta jednica biti zadužena i za osiguranje predstavnika RS-a i da će biti formirana uprava za borbu protiv terorizma.


Kopirati
Drag cursor here to close