Crnadak

Dodik, po tko zna koji put, ne govori istinu

Vijesti / Flash | 26. 03. 2015. u 16:59 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Generalni tajnik Partije demokratskog progresa (PDP) i kandidata te stranke za ministra vanjskih poslova BiH Igor Crnadak rekao je da predsjednik RS-a Milorad Dodik "po ko zna koji put" ne govori istinu i da bivši veleposlanik BiH u Srbiji Ranko Škrbić jeste znao da će biti smijenjen.

''Tu činjenicu znamo i Dodik i ja. Postavlja se pitanje da li je moguće da Dodik, koji je i predsjednik Republike Srpske i predsjednik SNSD-a, nema drugog posla nego da bude glasnogovornik Ranka Škrbića'', rekao je Crnadak.

Naglasio je da je posebno indikativno i opasno za Republiku Srpsku "to što je prva aktivnost Zlatka Lagumdžije kao ministra vanjskih poslova BiH bila sastanak s predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom, a da danas, kada ministar treba da bude Srbin iz Republike Srpske, Dodik ga primitivno napada i prije nego što je preuzeo funkciju".

''Očigledno je da će mi posao ministra vanjskih poslova biti dodatno otežan činjenicom da su predsjedniku RS-a bliži bošnjački i hrvatski političari nego neko tko dolazi iz Saveza za promjene, iz Republike Srpske'', rekao je Crnadak.

Naglasio je da je Dodik pokazao i da ne poznaje način funkcioniranja institucija na razini BiH, jer ministar vanjskih poslova odlučuje o postavljenjima i razrješenjima kompletnog diplomatskog osoblja, osim velepolsnaika i generalnih konzula, a da je za razriješena veleposlanika nadležno isključivo Predsjedništvo BiH, priopćeno je iz PDP-a.

''Uprkos svemu, nadam se da će Dodik ubuduće djelovati hladnije glave i da će shvatiti da je u interesu Republike Srpske da predsjednik RS i ministar inozemnih poslova BiH sirađuju'', poručio je Crnadak.

Kopirati
Drag cursor here to close