Austrijski veleposlanik

Dodik: Pamer je živi dokaz da BiH nije ozbiljna država

Vijesti / Flash | 10. 02. 2016. u 20:58 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je austrijski veleposlanik u BiH Martin Pammer živi dokaz da BiH nije ozbiljna država, jer da to jeste, "ne bi u njoj mogao svatko, poput Pammera, biti veleposlanik''.

Dodik je istaknuo da se Pamer davno kandidirao za vodećeg diplomatu u BiH po nediplomatskom miješanju u unutarnje stvari BiH, ali i Republike Srpske.

Predsjednik Srpske rekao je za agenciju "Sputnjik" da je takav slučaj i sa njegovom posljednjom nediplomatskom i rusofobnom izjavom za jednog diplomatu da "on nema dokaze o najavljenoj pomoći iz Rusije i dokazima o dolasku rubalja u Banja Luku".

"Nikada nismo tražili niti najvaljivali nikakvu pomoć u rubljama, već kredit, a zahvalni smo Rusiji na dosadašnjim ulaganjima u gospodarstvo Republike Srpske bez ikakvih političkih uvjetovanja, što je vidljivo svima osim Pammeru", istakao je Dodik.

On je ocijenio da je nečuveno da jedan veleposlanik izlazi u javnost sa "ovakvim glupostima i da očekuje da ga obavještavamo o našim poslovima", pišu Nezavisne novine.

Austrijski veleposlanik u BiH Martin Pammer za portal "Vijesti" kritizirao je ustavnu strukturu BiH kao "prekompliciranu", kao i političku elitu koja je, kako je naveo, dobila puno prilika da sada mora pokazati i dokazati da može napraviti nešto kredibilno, povjerljivo i da to ima rezultate.

Pammer je dodao i "da u BiH postoje ljudi koji rade na tome da se razvija sumnja u stabilnost BiH", navodeći da najava predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da će Srpska raspisati referendum o radu Suda i Tužiteljstva BiH "nije konstruktivna i ne utiče povoljno na klimu stabilnosti u BiH".

Austrijski veleposlanik je rekao i da pojedini političare govore da će im Rusija pružiti pomoć, ali da do sada on, kako kaže, nije dobio dokaz da je mnogo rubalja došlo u Banja Luku.

Kopirati
Drag cursor here to close