Konflikti u RS-u

Dodik: Nije mi jasno zašto opozicija kritizira Zakon o Danu RS

Vijesti / Flash | 25. 10. 2016. u 17:48 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik pozdravio je usvajanje Zakona o Danu RS-a, te dodao da mu nisu jasni predstvanici opozicije u Narodnoj skupštini RS-a koji su kritizirali ovaj zakon.

Optužio je opozicionista da "ništa ne razumiju". I narod bi, kazao je, glasovao za njih, "da ih razumije".

Kazao je da je današnjim usvajanjem Zakona o danu RS-a zadovoljena suština referendumskog pitanja o Danu RS-a.

Dodao je da se u skladu s voljom naroda 9. siječanj slavi kao Dan RS-a, te naveo da su političari iz opozicije opstruirali referendum i nisu bili za to, te da su neki od njih prizvali sankcije.

''Usvajanje zakona odražava volju naroda RS-a, iskazanu putem njihovih predstavnika 9. siječnja 1992. godine. Ta volja je potvrđena i na referendumu 25. rujna, tako da u tom pogledu RS pokazuje ozbiljnu namjeru da ono što je njena tradicija, pravo i svojina sačuva na najozbiljniji način'', kazao je.

Dodik je u izjavi novinarima u Istočnom Sarajevu potvrdio da nije dobio poziv na saslušanje u Tužiteljstvo BiH zbog referenduma u RS-u 25. rujna o Danu RS-a te ponovio da se neće odazvati na poziv u Sarajevu, jer ne želi ići u taj grad.

''Ako inzistiraju na mom dolasku u zgradu u Sarajevu, onda to dokazuje njihov politički motiviran proces'', ustvrdio je Dodik.

Kazao je da se radi o još jednoj zloupotrebi bh. pravosudnih institucija koje su "napravljene za političke obračune".

Kopirati
Drag cursor here to close