O Vasićevim tvrdnjama

Dodik: Nema pokreta u SNSD-u, ja ću opet biti kandidat

Vijesti / Flash | 22. 01. 2015. u 13:43 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik tvrdi da navodi člana Izvršnog odbora SNSD-a Rajka Vasića, 'da on više ne treba biti lider SNSD-a', nisu ništa posebno te ističe da će on na saboru u travnju ponovo biti kandidat za predsjednika SNSD-a, a nema ništa protiv da se kandidira i Vasić ili bilo tko drugi tko je relevantan.

Podsjetimo, Vasić je nedavno na svom blogu iznio analizu izbornog pada SNSD-a i naveo razloge zašto Dodik više ne treba biti predsjednik SNSD-a. Zanimljivo je da se nakon Vasićeve objave odmah oglasio i Igor Radojičić koji je naveo da je ovo 'najbolja, sistematična analiza stanja u SNSD ikad napisana'.

Na ovaj blog odgovorila je i premijerka Republike Srpske (RS) i glavna tajnica SNSD-a Željka Cvijanović, koja je također istaknula kako Vasićev stav ne predstavlja ništa posebno, već je o samo osobno mišljenje.

''Te tvrdnje nisu izazvale nikakve pokrete u SNSD-u ili unutarnju raspravu'', rekao je Dodik na pres-konferenciji u Banja Luci i dodao da će podržati raspravu o tome, ukoliko je na organima stranke zatraži Rajko Vasić.

Sada neće komentirati bilo čije blogove, pa ni Vasićev, na kojem je, kaže, iznio svoj 'privatni stav'.

Mnogo stvari, kaže, u Vasićevom tekstu su iritirajuće za članstvo, u smislu da je sebi pripisao da je sve učinio za stranku, a da drugi niko ništa nije radio. Za tvrdnju potpredsjednika SNSD-a Igora Radojičića da je Vasićeva analiza dobra, Dodik je naveo da to nije razumio kao podršku Vasićevim tvrdnjama, prenosi Fena.

Kada je u pitanju Sutorina, Dodik smatra da je pitanje granica u nadležnosti BiH, u koje entiteti nisu dosad imali pravo zadirati i koje je entitetima osporavano u više navrata, ali da ga raduje što će Narodna skupština RS-a imati priliku odrediti se o pitanju Sutorine i granice BiH s Crnom Gorom.

''Ako mene pitate, radovao bih se da dođemo u poziciju da se teritorija RS-a proširi i dodirne more, ali znajući sve procedure i sve što se događa, mislim da ulazimo u dugoročan, neizvjestan proces koji ne može da osigurati suglasnost strana, u kojem će se očigledno morati ići na neku vrstu međunarodne arbitraže, znajući da su arbitražne odluke konačne'', naveo je Dodik.

Danas je utvrdio da SNSD ni na koji način nije bio uključen u rad propale Bobar banke, a da je Agencija za bankarstvo RS-a učinila sve što je mogla da se zaustave dalje dubioze u toj banci.

Tvrdi da je do propasti Bobar banke došlo zbog velikog povlačenja depozita, što je utjecalo na njenu nelikvidnost.

Kopirati
Drag cursor here to close