Čavić

Dodik nakon listopada više neće vladati Banjom Lukom

Vijesti / Flash | 09. 05. 2016. u 15:27 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nakon gotovo dva desetljeća vladavine SNSD-a u Banjoj Luci, Milorad Dodik i Nebojša Radmanović, nakon lokalnih izbora u listopadu, više neće vladati tim gradom'', tvrdi Dragan Čavić, zajednički kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Banje Luke.

Ističe da bez obzira na to tko će biti kandidat SNSD-a za tu funcije, predstavljat će Dodika i Radmanovića koji su u proteklom periodu vladali u Banjoj Luci i koji će u listopadu biti politički pobijeđeni.

Potvrdivši da se predstavnici Saveza za promjene neće odazvati današnjem sastanku koji je zakazao predsjednik RS-a u vezi s prosvjedima 14. svibnja, Čavić je u izjavi novinarima rekao da nije trebao ni da ih zove, jer je na najavu opozicije u RS-u da održe prosvjede 14. svibnja, kao demokratsko pravo, najavio kontramiting i time ugrozio sve građane RS-a.

''Dodik nije trebao to raditi, jer 2004. godine, kada je on bio organizator demonstracija u Banjoj Luci, bio sam predsjednik RS-a i nije mi ni palo na pamet da pravim kontramitinge i ugrožavam život građana, jer sam tada predstavljao sve njih'', naveo je Čavić.

Kazao je da Savez za promjene još nije dobio dozvolu za organizaciju prosvjeda 14. svibnja u Banjoj Luci, ali da ostaju pri stavu da se održe u 12 sati u Parku "Mladen Stojanović“, uz prosvjednu šetnju ka Trgu Krajine.

''To što je Dodik odlučio da u isto vrijeme na tom mjestu pravi miting je njegov problem'', naveo je.

Sigurnost građana koji će prisustvovati mitingu vlasti i prosvjedima opozicije, kazao je, bit će rizična zbog Dodikovih odluka.

''Mi ćemo sa svoje strane učiniti sve da se poštuje zakon, ali u kretanju i dolasku nemoguće je izbjeći da se ljudi susretnu i apeliram da oni koji će se odazvati na naš skup pokažu da je to skup nezadovoljnih građana protiv onih koji su na vlasti i žele sve da naprave da zaštite svoj položaj'', rekao je Čavić ustvrdivši da ima informacije da se na sve načine onemogućava opoziciji da osigura prijevoz građana na prosvjede.

''Imam informacije da je moguće da čak neke osobe budu ubačene na skup da bi proizveli dojam da je opozicija opredjeljenja da pravi nerede, što nije točno'', kazao je Dragan Čavić.

Kopirati
Drag cursor here to close