Bošnjake oslobađaju

Dodik: Na referendumu odbaciti djelovanje Suda i Tužiteljstva BiH na prostoru RS-a

Vijesti / Flash | 28. 06. 2015. u 14:46 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će u prvim danima narednog tjedna tražiti posebnu sjednicu Narodne skupštine RS o referendumu o Sudu i Tužiteljstvu BiH te da se odbaci njihovo djelovanje na prostoru RS-a.

"Nametnuli su nam Sud i Tužiteljstvo da progone srpske vojnike i časnike, a da puštaju one zločince za koje svi znaju da su počinili zločin i čiji su zločini dokumentirani i čiji se zločini institucionalno brane od institucija BiH. Zato ću ja, kao predsjednik Republike Srpske, u prvim danima narednog tjedna predložiti i zahtijevati posebnu sjednicu Narodne skupštine da raspiše referendum te da odbaci postojanje Suda i Tužiteljstvo BiH i njegovo djelovanje na prostoru Republike Srpske", ustvrdio je Dodik u izjavi novinarima u Kozarskoj Dubici.

Dodao je da srpski narod "ne može da odustane od istine o Srebrenici".

"Ne može se govoriti kao samo jednom izoliranom događaju iz srpnja 1995. godine, a ne uzeti u obzir kontinuitet zločina koji se događao od 1991. do 1995. godine. Naravno da se slažemo da je Srebrenica mjesto zločina, ali zločina u kontinuitetu u kome su gotovo podjednako stradali i Srbi i Bošnjaci. Jedina razlika je što su Srbi uporno ubijani u kontinuitetu, a očigledno u jednom koncentriranom trenutku ubijen je ogroman broj Bošnjaka - ustvrdio je on.

Dodik: Vojska Republike Srpske nije otišla u povijest

U Manastiru Moštanica kod Kozarske Dubice danas je služena liturgija i parastos za sve stradale srpske vojnike od Kosovskog boja do danas, te slavski obred povodom obilježavanja Vidovdana - krsne slave VRS i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH, prenosi Srna.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da obilježavanje Vidovdana kao krsne slave VRS i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH dokazuje da VRS nije otišla u povijest.

"Slaveći njenu krsnu slavu pokazujemo naše opredjeljenje i zahvalnost ljudima koji su formirali Republiku Srpsku, a to je tadašnje političko rukovodstvo - predsjednik Radovan Karadžić i general Ratko Mladić", izjavio je Dodik.

On je novinarima rekao da VRS u sebi baštini najbolje slobodarske vrijednosti, te da je u razdoblja rata ratovala u skladu sa međunarodnim konvencijama, sačuvala slobodu i teritoriju Republike Srpske i stvorila uvjeta za političko djelovanje.

Liturgiji i slavskom obredu koji je služio vladika bihaćko-petrovački Atanasije, prisustvovali su ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Milenko Savanović i ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

Skupu su prisustvovali i zamjenik ministra obrane BiH Boris Jerinić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić, predstavnici Vojske Srbije, Ruske Federacije, nekadašnji predsjednik Srbije Boris Tadić, zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Milanko Mihajlica.

Kopirati
Drag cursor here to close