Reakcija

Dodik: Milanović pola dana živi kao partizan, a pola kao ustaša

Vijesti / Flash | 26. 08. 2016. u 14:53 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U komentiranje izjava predsjednika SDP-a Hrvatske Zorana Milanovića o BiH i Srbiji s ovotjednog sastanka s braniteljima, u petak se uključio i Milorad Dodik, aktualni predsjednik Republike Srpske koji je bivšeg hrvatskog premijera opisao kao "iskompleksiranog" a njegove ocjene uzeo kao dokaz da u Hrvatskoj o Srbima isto misle i na ljevici i na desnici.

"Milanović je po više osnova iskompleksiran političar i čovjek", izjavio je Dodik za agenciju Srnu.

Kao argument za to naveo je Milanovićevo ime koje Dodiku "neodoljivo miriše na srpsko". Dodaje pri tom kako Milanović gubi izbore, a ne shvaća zašto te kako "pola dana živi kao partizan, a pola kao ustaša".

"Kao većina političara s hrvatske scene vuče višestoljetni kompleks od Srba. Ta vrsta shizofrenije u političkom djelovanju eskalira u jednoj ovako jadnoj salvi uvreda, koje su samo izraz Milanovićeve svekolike nemoći", izjavio je Dodik koji je na kraju poručio kako od svega koristi može biti jedino za Marka Perkovića Thompsona.

"U svemu može profitirati samo Thompson. Sada može očekivati poziv da gostuje i na predizbornim skupovima hrvatske antifašističke ljevice", kazao je Dodik.

 Ranije je Milanović rekao kako Republika Srpska rastura BiH.

''Gospodo političari u BiH nemojte biti sitni i nasjedati na provokacije. Ti isti tipovi svakom prilikom dolaze na našu granicu, a ja s jedne strane u Jasenovcu priznajem neke strahote u hrvatskoj povijesti, a oni sve Hrvate nazivaju ustašama, i tako cijelo vrijeme'', rekao je Milanović.

Kopirati
Drag cursor here to close