Licimjerje Izetbegovića

Dodik ima uvjet za pomirenje

Vijesti / Flash | 25. 02. 2017. u 14:22 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da najnovija izjava bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da je, nakon podnošenja zahtjeva za reviziju presude po tužbi protiv Srbije spreman "pružiti ruku", potvrđuje Izetbegovićevo licemjerje.

"Poslije svega što je učinio, ruka se može prihvatiti jedino ako bi odmah povukao zahtjev za reviziju", rekao je Dodik za TV Pink, a prenosi Srna.

Ističe da tu nije riječ o dobroj volji Izetbegovića da se riješi trenutna situacija, već o čistom licemjerju.

"To je licemjerje i bezobrazluk, koje je svojstveno samo takvim ljudima kao što je Bakir Izetbegović", rekao je Dodik.

Sada bi odjednom, kaže Dodik, trebalo zbog Izetbegovićeve "dobre volje" da se zaboravi što on čini i šta pokušava uraditi u "kontinuitetu mržnje prema Srbima i srpskom narodu u cjelini".

"Sada bi trebalo odjednom, samo zato što je on blagonaklon da se izvuče iz blata koje je sam napravio i gurnuo BiH i u blokadu i rasulo, sada bi on pokušao da bude pozitivac, koji, eto, nešto 'pruža ruku'", dodao je entitetski predsjednik.

Podsjetimo, nakon što je uzbzrkao situaciju u cijeloj regiji i podnio reviziju tužbe, Izetbegović je izjavio za BHRT da je spreman povući prvi potez koji će voditi ka normalizaciji situacije u Bosni i Hercegovini.

''Vrlo rado. Samo mislim da će biti potrebno jedno razdbolje da se strasti smire. Razumijem kolege sa srpske strane, ali njihova reakcija je pretjerana. Bezrazložno je napuštati funkcije, jer sam ja uradio ono što oni nisu htjeli'', rekao je Izetbegović.

Kopirati
Drag cursor here to close