Klašnice

Dodik i Vučić: Sačuvati mir i stabilnost u BiH

Vijesti / Flash | 12. 04. 2016. u 21:25 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Srbije Aleksandar Vučić usuglasili su se večeras u Banja Luci da je u BiH potrebno poštivati Daytonski mirovni sporazum, te očuvati mir i stabilnost.

Dodik je ocijenio da Republika Srpska i Srbija imaju visok stupanj suradnje u svim oblastima, zahvaljujući Vučiću.

"Iza nas ostaju vidljivi projekti, a njihova realizacija se prati u kontinuitetu", rekao je novinarima Dodik, nakon sastanka sa Vučićem.

On je naveo da bi u narednom razdoblju trebalo da bude održana zajednička sjednica vlada Republike Srpske i Srbije.

"Republici Srpskoj je veoma važna pažnja Srbije i zbog toga je naša stabilnost povećana", dodao je Dodik.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić smatra da bi tri konstitutivna naroda u BiH dogovorom trebalo da donose ključne odluke.

"Poštivanje Daytonskog sporazuma, očuvanje mira i stabilnosti ključno je opredjeljenje Srbije i Republike Srpske", rekao je Vučić.

On je naveo da je na sastanku sa Dodikom razgovarano i o intenziviranju izgradnje putne infrastrukture između Republike Srpske i Srbije.

"To se, prije svega, odnosi na puteve ka Bijeljini i Višegradu, a činjenica je da se radovi na izgradnji mosta Bratunac-LJubovija izvode brže od dogovorenog", dodao je Vučić.

On je ocijenio da je veoma važno što ljudi u Republici Srpskoj osjećaju zbog Srbije sigurnost i stabilnost, istakavši da to isto osjeća i Srbija.

Premijer Srbije je rekao da je zbog toga zahvalan Dodiku.

„Važno je što Dodik dolazi na manifestacije u Srbiju koje nemaju direktne veze sa Republikom Srpskom. To je od velikog značaja, jer ako on dođe na otvaranje tvornice, to znači da je za Republiku Srpsku važno da Srbija ide naprijed", rekao je Vučić.

On je rekao da je od velikog značaja da politička situacija u regiji bude stabilna, te da je za Srbiju i Republiku Srpsku najvažnija ekonomska stabilnost.

Premijer Vučić je napomenuo da je u Banja Luku došao nakon što je obišao selo Čipuljić kod Bugojna, odakle potiče obitelj Vučić.

Sastanku u Klašnicama kod Banja Luke prisustvovali su i premijer Republike Srpske Željka Cvijanović, predstavnici Vlade Srbije i veleposlanik Srbije u BiH Stanimir Vukićević.

Kopirati
Drag cursor here to close