Džamija

Dodik Ferhadiji poklonio tepihe: I Davutoglu je dobrodošao

Vijesti / Flash | 26. 04. 2016. u 09:48 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poslao je danas poruku građanima da je potrebno da otvaranje obnovljene džamije Ferhadije protekne u najboljem redu i miru, ističući da su dobro došli svi dužnosnici pa i premijer Tuske Ahmet Davutoglu, bez obzira na ranije stavove koje je imao o toj zemlji i njezinom rukovodstvu.

Dodik je, nakon što je posjetio muftiju banjalučkog Osmana ef.Kozlića te obišao Ferhadiju, izrazio zadovoljstvo što je ovaj značajni vjerski i kulturni objekt završen i da će 7. svibnja biti obilježeno njezino otvaranje.

''Poduzimaju se sve mjere da ta svečanost prođe u najboljem redu, i u sigurnosnom i svakom drugom pogledu'', kazao je Dodik podsjetivši da je entitetska vlada ranije pomagala obnovu Ferhadije i financijskim sredstvima te time, kaže, pokazala privrženost objektima koji imaju vjersku i kulturološku vrijednost.

Ukazujući na značaj Ferhadije, kao spomenika kulture nulte kategorije, istaknuo je da su Banja Luka i RS zainteresirane da dan otvaranja prođe na najbolji način.

Izaslanstvo Republike Turske na otvaranju Ferhat-pašine džamije, 7. svibnja u Banja Luci predvodit će predsjednik Vlade Ahmet Davutoglu, a Dodik kaže da je on dobro došao.

''I Davutoglu ima svoje stavove, kao i ja svoje i vjerujem da ćemo taj dan imati i službeni razgovor'', kazao je Dodik ističući da je o dolasku turskog predsjednika vlade u Banja Luku već razgovarao i s veleposlanikom te zemlje u BiH Cihadom Erginayem.

''Turska je važna, velika i moćna zemlja i to treba poštovati. Neke stvari smo ranije govorili, a bit će prilika da i o tome razgovaram s premijerom te zemlje'', dodao je.

Kazao je i da vjera uvijek nosi poruke mira i da je važno da se 7.svibnja i drugi dužnosnici okupe u Banja Luci.

Muftija banjalučki Osman ef.Kozlić je zahvalio entitetskom predsjedniku, jer je došao u obilazak Ferhadije.

''Nadamo se da će sve proteći u najboljem redu'', naglasio je ef.Kozlić te zahvalio Dodiku i za poklon, tepihe, koje je donio za Ferhadiju.

Kopirati
Drag cursor here to close