Teroristički akt

Dodik: BiH je logistička baza za terorizam

Vijesti / Svijet | 28. 07. 2016. u 07:04 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je povodom terorističkih napada u svijetu da nitko ne može isključiti mogućnost da se u BiH opet dogodi neki takav akt.

Dodik je istakao da mnogi teroristički akti koji su se dogodili u svijetu na neki način imaju poveznicu s BiH, piše Srna.

"To govori da je BiH, a prije svega muslimanska područja, logistička baza za takvo nešto. Ustajem s tim razmišljanjima i molitvama da se to ne dogodi, ali kao racionalan čovjek ne mogu isključiti mogućnost eventualno takvog nekog fanatizma", upozorio je Dodik.

On je rekao sinoć za RTRS da je ključno pitanje održati mir u Srpskoj i trezveno razgovarati o svim temama jer i slučaj paljenja zastave Srbije govori da u BiH ima onih koji su spremni na takvu vrstu radikalizacije.

"Ključno je spriječiti. Ako se i, ne daj Bože, dogodi, moramo reagirati na pravi način, osiguravamo stabilnost i moramo biti daleko energičniji da pravosuđe dovedemo u funkciju da brzo reagira, presuđuje i svaku vrstu povezanosti s terorizmom i radikalizmom u začetku dramatično i drastično kažnjava. To je jedina prevencija koja može djelovati", naveo je Dodik.

On je naglasio da se policija Republike Srpske pokazala sposobnom da može donijeti sigurnost u Srpskoj.

"Mi smo na to ponosni. Vjerujem da je danas to jedna od najozbiljnijih sigurnosnih agencija u regiji. Vjerujem da policija, a time i Republika Srpska, ima podršku stanovništva jer bez te suradnje i konekcije ne možemo napraviti najbolju moguću obranu", poručio je predsjednik Srpske.

Dodik je napomenuo da je događaj koji se dogodio u Zvorniku pokazao da je Srpska imala moćnu i jaku reakciju koja je brzo stabilizirala sigurnost i umirila političku situaciju koja se počela komplicirati.

Kopirati
Drag cursor here to close