Nek mu je sretno u Bosni

Dodik: Bakir nije ni Bosna ni BiH, on je samo član Predsjedništva

Vijesti / Flash | 15. 01. 2017. u 17:10 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je za Republiku Srpsku trajno neprihvatljiva ocjena Bakira Izetbegovića i njegovih suradnika da je Republika Srpska "nastala na genocidu". To pokazuje ambiciju Bakira Izetbegovića da je on Bosna - naravno da on nije BiH. Neka mu je sretno u toj Bosni u kojoj on jeste Bosna", rekao je Dodik danas novinarima u Trnu kod Laktaša, prenosi Srna.

Dodik je istaknuo da Bakir Izetbegović ovdje nije BiH, već samo bošnjački član Predsjedništva BiH, kako je to i rečeno i ništa više. Govoreći o web stranici Predsjedništva BiH na kojoj se nalazi govor Bakira Izetbegovića s prezentacije projekta "Genocid nad Bošnjacima 1992-1995", u okviru koga se, između ostalog, navodi da je u Prijedoru počinjen genocid, što nijedna pravosudna institucija nije potvrdila, Dodik je rekao da je ovakav Izetbegovićev istup velika zloupotreba, kojom se trebaju baviti drugi.

Ocijenio je kako je očigledno da je bilo zločina i nitko ne može to poreći, ali sve ovo vrijeme baveći se tim pitanjem govori koliko su neki razočarani ili ostrašćeni u tom pogledu. Dodik je rekao da bi za svaki ratni sukob, pa i ovaj koji se dogodio u BiH, bilo dovoljno da oni koji su odgovorni za stradanje odgovaraju. Smatra da se i taj proces privodi kraju. Dodik je istaknuo da se sada čuje i vidi novi politički proces koji ide za tim da neke ljude, odnosno čitav jedan narod, dovode u poziciju da ga optuže ili prizivaju neke karakteristike koje ne stoje.

"Naravno da se nije dogodio genocid, bez obzira na ambiciju Bakira Izetbegovića kojeg sam vidio tamo s Naserom Orićem, jer on smatra da to ima pravo i da to za Bošnjake ne bi trebao biti nikakav problem. Ja moram reći da su to čiste izmišljotine što se toga tiče i ne može se govoriti o genocidu, ali se može govoriti o stradanju kojeg je bilo na svim stranama", naglasio je Dodik. Rekao je da je činjenica da u Sarajevu nikada nisu ispitani Kazani i mnogo toga što tamo Srbima događalo, što govori o tome da postoji skrivena namjera sa njihove strane i ignoriranje stradanja drugih, a samo isticanje svojih stradanja.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da 9. siječanj ostaje Dan Republike Srpske koji će se slaviti i ubuduće, navodeći da on nikada nije ni pokušao promijeniti neki bošnjački praznik.

"Događaji koji su se događali u vezi s Danom Republike Srpske na najbolji mogući način govore o tome da je narod to prihvatio", rekao je Dodik danas novinarima u Trnu kod Laktaša.

"Naravno 1. ožujak nije praznik BiH, a oni mogu da ga slave koliko hoće. To nije dan koji ćemo mi ikada prihvatiti", tvrdi predsjednik Srpske i dodaje da je ovdje problematično to što su stranci tako bezočno prihvatili da se petljaju u unutarnje stvari. Dodik je naglasio da je ponosan kada je vidio, putujući Srpskom i u Brčkom, na mnogim kućama istaknute zastave Republike Srpske i Srbije, ističući da ga je to ispunjavalo radošću.

"To je sasvim logično i primjereno i nikoga ne bih trebalo da dira. Mi imamo pravo na slavlje", napomenuo je predsjednik Republike Srpske. Dodik je rekao da mu je drago što je predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić bio konstruktivan za vrijeme ceremonije obilježavanja 9. siječnja, Dana Republike Srpske.

Naveo je da isto tako postoji mnogo problema s Ivanićem u vezi s tim što nije učinuo ili je propustio učiniti puno stvari, a što se moglo vidjeti u prošlosti na nivou BiH.

"U tom pogledu ja sam uvijek spreman surađivati kada je riječ o vidljivom interesu Republike Srpske i u tom pogledu mi je drago što se opozicija okupila oko 9. siječnja, Dana Republike Srpske", poručio je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close