Porast izlaznosti

Do 15 sati na izborima u Stocu glasovalo 55 posto birača

Vijesti / Flash | 19. 02. 2017. u 14:48 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Do 15.00 sati na lokalnim izborima u Stocu glasovalo je 5.563 birača, što je prema procjenama Općinskog izbornog povjerenstva Stolac, oko 55 posto'', izjavio je predsjednik tog povjerenstva Jozo Matić za Bljesak.info.

Dodao je da se izborni proces odvija bez problema, te ukazao na značajan rast izlaznosti od 11 do 15 sati.

''Kontakti sa biračkim odborima i predstavicima SIP-a ukazuju na ozbiljan rad na terenu gdje se traže određene informacije i pojašnjenja za pravo glasovanja, identifikaciju birača i slično“, kazao je Matić.

Dodao je kako se nada da će ukupna izlaznost preći 60 posto.

Koalicija 'Pod lupom': Izborni proces u Stocu protječe bez većih problema

Izborni proces u Stocu protječe bez većih problema, uz uočene manje nepravilnosti, izvjestili su promatrači Koalicije ''Pod lupom''.

Do 15 sati promatrači su uočili dvije nepravilnosti koje su na vrijeme spriječene, a uložena je i jedna primjedba u Zapisnik o radu biračkog odbora.

Promatrač Koalicije je uložio primjedbu u Zapisnik o radu biračkog odbora na biračkom mjestu 176A007 (Dom Bobanovo ) gdje je stranački promatrač pružio pomoć glasaču pri glasovanju, što nije dozvoljeno.

Na biračkom mjestu broj 176A014 (Rivine 2) glasač je pokušao iznijeti glasački listić za općinsko vijeće, a što je promatrač Koalicije ''Pod lupom'' primijetio te obavijestio birački odbor koji je odmah reagirao, te je sačinjena i službena zabilješka o ovom slučaju. Pored toga, na biračkom mjestu gdje se glasuje s nepotvrđenim glasačkim listićima 176ANNN (Osnovna škola Stolac), glasač je fotografirao glasački listić, što takođe nije dozvoljeno.

Zabilježeno je više slučajeva obiteljskog glasovanja, te okupljanje veće skupine osoba ispred nekolicine biračkih mjesta.

Mobilni tim Koalicije ''Pod lupom'' je do sada obišao osam biračkih mjesta.

Kopirati
Drag cursor here to close