25 posto

Do 11 sati u Stocu glasovalo 2.165 građana, glasovanje protječe bez izgreda

Vijesti / Flash | 19. 02. 2017. u 11:13 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema prvim rezultatima Središnjeg izbonog povjerenstva Općine Stolac do 11 sati je glasovalo 2.165 građana, što je u postocima oko 25 posto od ukopnog broja prijavljenih.

„Prema dojavama s terena i našoj procjeni izborni proces za sada teče uredu. Nije zabilježen ni jedan incident ni intervencija. Događali su se problemi tehničke prirode na biračkom mjestu Crnići i Vidovo Polje koji su se rješavali u konzultacijama sa predstavnicima SIP-a“, kazao je Predsjednik Općinske izborne komisije Stolac, Jozo Matić

Broj registriranih birača u općini Stolac, kako je podsjetio je 11.404, a jutros u 7 sati otvorena su 24 biračka mjesta. Od toga je 19 redovnih biračkih mjesta, jedno biračko mjesto za glasovanje u odsustvu i četiri mobilna tima koji rade na terenu.

Registrirani birači na glasačkim listićima za načelnika općine Stolac moći će glasati za jednog od dva kandidata, dok se na listiću za Općinsko vijeće nalazi 68 kandidata iz 14 političkih subjekata. Kandidati za načelnika su Mato Komšić (nezavisni kandidat) i Stjepan Bošković (HDZ BiH).

''Do 12 sati nije zabilježen nijedan slučaj narušavanja javnog reda i mira'', izjavio je za Fenu glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić.

Dodao je kako policijski službenici od jutros u 7 sati osiguravaju 20 biračkih mjesta i to prema planu koje je sačinio operativni stožer.

Nije mogao reći koliko policajaca osigurava današnje izbore, ali je u općini Stolac primjetan veći broj pripadnika MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

''Nadam se kako će današnji izborni proces u Stocu proteći mirno'', kazao je Marić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close