Dizajner iz Rijeke

Dizajner uhićen zbog prijetnje Andreju Plenkoviću

Vijesti / Flash | 25. 06. 2017. u 16:42 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog Facebook prijetnje premijeru Andreju Plenkoviću u četvrtak je uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku priveden 45-godišnjak iz Rijeke, privremeno nastanjen na Šipanu.

Priveden je zbog osnovane sumnje u počinjenje dvaju kaznenih djela prijetnje, piše Dubrovački vijesnik.

'Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 15. lipnja 2017., nezadovoljan radom i djelovanjem jednog državnog dužnosnika, sa svog profila jedne društvene mreže uputio poruku prijetećeg sadržaja na profil tog dužnosnika. Ujedno, osnovano se sumnja i da je 12. svibnja 2017., nezadovoljan radom i odlukom povjerenstva područnog ureda jednog zavoda, sedmorici članova tog povjerenstva, sa svoje e-mail adrese uputio elektronsku poruku prijetećeg sadržaja. Sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku je 22. lipnja 2017. odredio istražni zatvor protiv osumnjičenika', navodi se u priopćenju Državnog odvjetništva.

'Treba likvidirati i tebe i cijelu hrvatsku Vladu. Kad mi dođemo na vlast u Rijeci...', dio je poruke prijetećeg sadržaja koju je Riječanin ostavio u inboxu na Facebook profilu premijera Plenkovića.

Neslužbeno se doznaje da je policija prethodno utvrdila kako je prijetnja predsjedniku Vlade upućena iz naselja Suđurađ na otoku Šipanu, a ispisao ju je suvlasnik iznajmljene galerije i suvenirnice “Elafiti” Carlo Melloni Homolka iz Rijeke.

U Suđurđu Homolku znaju po nadimku Umjetnik, te kao fashion dizajnera i autora suvenira od kamena, keramike i drveta. Riječanin je, navodno, odmah priznao da je premijeru pismeno prijetio u pripitom stanju.

Mještani pretpostavljaju da je Homolka prijetnju Plenkoviću i zaposlenicima područnog zavoda ispisao jer nije dobio očekivane poticaje iz EU fondova za svoju otočnu galeriju na Elafitima, piše Dubrovački vijesnik.

Kopirati
Drag cursor here to close