Reagiranje

Direktor: Incident se dogodio izvan prostora Mašinsko-saobraćajne škole

Vijesti / Flash | 09. 12. 2014. u 13:00 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Jučerašnji napad na učenike nije se zbio u krugu škole, kako su pojedini mediji objavili, nego na ulici ispred škole i izvan ograde škole", rekao je za medije direktor Srednje mašinsko - saobraćajne škole Ahmet Pelko.

Potvrdio je da je skupina mladića, njih oko desetak, za vrijeme velikog odmora iz čista mira počela kamenicama gađati učenike koji su se u tom trenutku našli ispred škole.

"Za vrijeme odmora ispred i oko škole bilo je oko 250 djece. Na svu sreću nitko nije teže ozlijeđen, a u ovakvim slučajevima sve je moglo završiti još i gore. Nadam se da će policijske agencije odraditi svoj dio posla, te da će počinitelje ovog incidenta privesti i sankcionirati na primjeren način", rekao je direktor Pelko.

Osim kamenicama, počinitelji incidenta su i fizički nasrnuli na pojedine učenike. Pelko je istaknuo kako je veoma brzo na mjesto događaja stigla Hitna pomoć, ali i policija, međutim do sada nitko nije priveden. Događaj se zbio oko 15:40 sati.

Iako postoji video nadzor na školi, on ne pokriva područje ceste ispred škole. Upitan kako se ovaj incident može okarakterizirati, Pelko je rekao kako ne želi ulaziti u detalje je li ovo bio nacionalno obojen napad ili napad navijača huligana.

"Ono što znam jeste da su napadači bili maskirani, te nije bilo moguće raspoznati tko je tko. Ipak otkrivanje počinitelja ostavit ću nadležnim agencijama da urade svoj dio posla. Znam samo da incidenata u krugu škole i unutar zgrade nema. Učenici koji pohađaju Mašinsko - saobraćajnu i Prometnu školu zajedno rade, druže se, sudjeluju na raznim projektima zajednički", rekao je direktor Pelko.

Tijekom dana primjetno je pojačano prisustvo policije na prilazima školi, a kako je direktor istaknuo, poslan je dopis PU Mostar kako bi osigurali prisustvo policijskog službenika, te kako stanje javnog reda i mira ne bi bilo narušeno.

Podsjetimo, pet učenika mješovite hrvatsko-bošnjačke Srednje Strojarsko-prometne škole u Mostaru ozlijeđena su u napadu nepoznatih maskiranih mladića koji se dogodio jučer popodne, izvijestili su u utorak iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije koji nije imao informacije radi li se o nacionalno motiviranom obračunu.  

"Povodom incidenta koji se u ponedjeljak dogodio u dvorištu Srednje mašinsko-saobraćajne škole, prilikom kojeg je grupa od desetak maskiranih osoba kamenicama tijekom školskog odmora napala i ozlijedila pet učenika ove škole, ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ Zlatko Hadžiomerović posjetio je ovu školu.


Direktor Mašinsko-saobraćajne škole Ahmet Pelko i direktor Prometne škole Zoran Landeka informirali su ministra Hadžimerovića kako je došlo do ovog nemilog događaja. Prema riječima direktora ovih škola, incident se zbio iznenada, bez ikakvog povoda.

Pribranost osoblja škole, koji su se zadesili u dvorištu, spriječila je ozbiljniji incident. Prema prvim informacijama koje su direktori ovih škola dobili iz MUP-a HNŽ, utvrđeno je da nijedan od napadača nije učenik ovih škola. Ministar Hadžiomerović mišljenja je da ovaj incident neće uticati na bilo koju od aktivnosti dvije škole.

"Za pretpostaviti je da su to neki incidenti koji nemaju veze sa ovim školama. U svakom slučaju, osuđujem svaki oblik nasilja i od MUP-a ću zatražiti hitno rasvjetljavanje slučaja i kažnjavanje odgovornih. Također, kao ministar obrazovanja, zatražiti ću od kolege Bevande redovno prisustvo policije u blizini ove škole. Ove dvije škole su primjer odlične suradnje i zajedničkog funkcioniranja u Mostaru i mi iz Ministarstva ćemo učiniti sve da tako i ostane", zaključio je ministar Hadžiomerović.

Kopirati
Drag cursor here to close