Borba protiv terorizma

Direktor CIA-e stigao u BiH

Vijesti / Flash | 22. 04. 2016. u 06:50 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor CIA-e John Brennan stigao je u četvrtak navečer u Sarajevo, potvrđeno je za N1.

Kako je potvrđeno, Brennan je u četvrtak vojnim zrakoplovom Boeing C-17A Globemaster III iz Rijada stigao u sarajevsku zračnu luku.

Čelni čovjek CIA-e danas će se u glavnom gradu Bosne i Hercegovine susresti s čelnim ljudima policijskih agencija u Bosni i Hercegovini te Udarnom grupom za borbu protiv terorizma u BiH.

U centru Sarajeva prisutne su pojačane mjere sigurnosti.

Na sastancima će se razgovarati o terorizmu, globalnoj borbi protiv terorizma, terorističkim prijetnjama u Bosni i Hercegovini, izazovima i što naša zemlja poduzima po ovom pitanju.

"Danas će vjerojatno doći do sastanka Udarne grupe za borbu protiv terorizma sa direktorom CIA-e, a tema će biti terorizam", kazao je za Klix.ba član grupe Aljoša Čampara.

To su također kazali i iz Tužiteljstva BiH, a kada će sastanak biti održan za sada nije poznato.

Udarnu grupu za terorizam čine Perica Stanić, direktor Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), tužitelj Tužiteljstva BiH Dubravko Čampara, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH Mirsad Vilić, policijski komesar MUP-a Kantona Sarajevo Vahid Ćosić, ministar unutarnjih poslova u Vladi FBiH Aljoša Čampara, direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač, ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić i Dragan Lukač, ministar unutarnjih poslova Republike Srpske.

John O. Brennan je na čelu CIA-e od 2013. godine, a prije toga bio je glavni savjetnik američkog predsjednika Baracka Obame za borbu protiv terorizma.

 

Kopirati
Drag cursor here to close