Vraćaju se u kampove

Dio migranata odustaje od pješačenja prema Mađarskoj

Vijesti / Flash | 23. 07. 2016. u 13:19 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Manja skupina migranata, njih tridesetak, koji su iz Beograda pješice krenuli prema Mađarskoj, odustala je od puta u Inđiji, dok je njih oko 150 nastavilo put i trenutno se nalaze između Inđije i općine Sremski Karlovci, kažu u Odjelu za izbjeglice.

Migranti se kreću u koloni uz put Beograd-Novi Sad, a prati ih i policija i predstavnici Odjela za izbjeglice.

Predstavnik Odjela za izbjeglice Nikola Popov kaže da migranti koji su odustali od puta čekaju autobus koji će po njih doći iz Šida da ih preveze u kamp u Bogovađi.

"Autobus prvo ide za Beograd pokupiti migrante iz parkova koji žele prijeći u kamp u Bogovađi, a pokupit će i migrante koji su odustali od pješačenja u Inđiji", rekao je Popov Tanjugu.

Doda je da su migranti koji su nastavili put vidno izmoreni i gladni, te da će autobus proći i pored njih tako da svatko tko se predomisli može otići u kamp.

"Vrlo je nejasna situacija s njima. Imamo ljude koji sad hoće da idu u kamp, ?a ?u drugom trenutku neće. Nastave da pješače pa se vraćaju natrag", pojašnjava Popov sliku na terenu.

Povjerenik za izbjeglice Vladimir Cucić rekao je ranije Tanjugu da sve ukazuje da je u pitanju manipulacija nesretnim ljudima, te da u toj skupini nema nijednog djeteta ni žene.

Kaže da u Srbiji trenutno ima 2.500 migranata koji ulaze u regularne tijekove - oni koji traže azil su u Centrima za tražitelje azila, dok su oni koji čekaju prijelaz u Mađarsku u prihvatnim centrima, organizirani preko svojih predstavnika.

Kopirati
Drag cursor here to close