'Hrana za mase'

Dinamo oštetili za gotovo 118 milijuna kuna - proračun za više od 12 milijuna kuna

Vijesti / Flash | 03. 07. 2015. u 21:35 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

USKOK je i službeno donio rješenje o provođenju istrage protiv poreznog inspektora iz Sesveta, Zorana i Zdravka Mamića te Damira Vrbanovića.

Sumnjiči ih za zloporabu položaju i ovlasti te poticanje na zloporabu, davanje i primanje mita, utaju poreza i pomaganje pri utaji poreza. Riječ je o nizu pozajmica i vraćanja istih, tijekom kojih je trener Dinama Zoran Mamić, kako se navodi u rješenju, sebi i svojoj obitelji pribavio nepripadnu imovinsku korist od najmanje 52 milijuna kuna, a Zdravko Mamić oko 38 milijuna.

Nogometni klub Dinamo oštećen je za gotovo 118 milijuna kuna, a proračun za više od 12 milijuna - za neobračunat i neplaćen porez i prirez.

Zdravko i Zoran Mamić dobili su pozive na obavijesne razgovore. Međutim, oni se iz Moravskih Toplica namjeravaju vratiti tek u nedjelju, nakon utakmice. Kažu, prioritet su im pripreme kluba u Sloveniji. Kažu da nema roka do kojeg se trebaju pojaviti u Hrvatskoj. U Moravske Toplice stigao je i njihov odvjetnik Čedo Prodanović.

U zagrebačku zračnu luku oko 13 sati sletio je izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Damir Vrbanović. Uhićen je i priveden u pritvorsku jedinicu na Oranicama. Oko 18 sati prevezen je u USKOK na ispitivanje.

Vrbanović je Hini SMS porukom potvrdio da iz Münchena zrakoplovom dolazi u Zagreb.

"Sve je ovo običan cirkus i parada, ali kad je istina i pravda na mojoj strani, onda je sve lakše. Ovo je hrana za mase. Žalosno vrijeme", napisao je Vrbanović.

U Uskoku je ispitan i osumnjičeni poreznik Milan Pernar.

O velikom bogatstvu i brojnim nekretninama braće Mamić, za koje USKOK sumnja - da je dobrim dijelom stečen i na transferima nogometaša u priči Rahele Štefanović Vuković.

Kopirati
Drag cursor here to close