Podjela fotelja

DF u HNŽ-u: Nije ni fer, a ni pošteno

Vijesti / Flash | 28. 03. 2015. u 08:45 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Razumijem izborne rezultate i broj zastupnika, ali to što nam nude nije ni fer, a ni pošteno. U svim županijama smo maksimalno izlazili ususret HDZ-u i SDA, zbog čega posebice ovakve mizerne ponude nećemo ni razmatrati, a kamoli prihvatiti. Jedan resor je nedopustivo malo za DF'', rekla je za Oslobođenje Ana Marija Tadić-Jakovljević, nositeljica izborne liste DF-a za HNŽ na prošlogodišnjim općim izborima komentirajući propali sastanak o formiranju vlasti u ovoj županiji.

DF-ova skupštinska zastupnica, te članica pregovaračkog tima ove stranke kaže kako je stav Demokratske fronte u HNŽ-u je jasan.

''Nećemo i ne želimo po svaku cijenu trpjeti poniženja, niti ćemo dozvoliti da mi budemo ti kojima se nešto daje. Demokratska fronta traži samo ono što joj pripada i tu je kraj svih nagađanja. Što se novih partnera u vlasti tiče - oni o tome pričaju od prosinca prošle godine, i ako u tome vide rješenje, što se nas tiče, neka slobodno izvole. Bez obzira na sve, uvjerena sam da kraja ovoj agoniji ima i da će se čvor rasplesti već u sljedećem tjednu. Nadam se novim pregovorima i iskreno vjerujem da će oni uroditi plodom. U utorak je skupštinsko zasjedanje, a dan, dva ili tri poslije ćemo ponovo za stol'', najavila je Tadić-Jakovljević.

S druge strane, predsjednik hercegovačko-neretvanskog Županijskog odbora HDZ-a BiH Rafael Gagro ponovio je nakon sastanka kako je njegova stranka ponudila novi prijedlog izgleda buduće županijske Vlade. Prema tom prijedlogu 11 ministarstava se dijeli po principu 5 HDZ, 4 SDA te 2 DF. No, predstavnici SDA su iznijeli prijedlog, premijer i pet ministara HDZ + 5 SDA + 1 DF, na što ne žele pristati u Demokratskoj fronti.

Jedna od opcija, koju je predložio SDA je ta da DF umjesto ministarskih pozicija dobije direktorske pozicije u zavodima i javnim poduzećima.

No, u Demokratskoj fronti kažu kako to nije prihvatljivo.
''Ako niste dio vlasti onda nemate nikakvu polugu da osigurate sebi funkcije u zavodima upravama i tako nešto. To nije prihvatljivo za DF jer nemamo poluge ad se bilo što ispoštuje. Imamo načela djelovanja potpisana u 12 mjesecu, pa se ne poštuju, kako imati veće povjerenje ako niste dio vlasti?'', rekla je članica Predsjedništva DF-a Ružica Burić.

Kopirati
Drag cursor here to close