Zbog Domovine i Dodika

DF prijeti SDA-u izlaskom iz koalicije

Vijesti / Flash | 28. 11. 2014. u 09:16 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Želimo demantirati pogrešne navode dužnosnika SDA iz entiteta RS, Ramiza Salkića, koji je neovlašteno razgovarao s Miloradom Dodikom o navodnom ulasku Domovine u koaliciju sa SNSD-om i njegovim satelitima'', navodi s eu reagiranju Demokratske fronte.

Stranka navodi kako je svoj stav u okviru koalicije Domovina vezala za formiranje Vijeća ministara BiH sa strankama iz Saveza za promjene i da bilo kakvi pregovori s većinom zasnovanom na kupljenim poslanicima iz afere Papak nemaju podršku DF-a.

''Gospodin Salkić očito nije svjestan da nepromišljenim i sitnosopstveničkim potezima dovodi u pitanje napredak BiH prema euroatlantskoj obitelji naroda. Konačno, stav predstavnika SDA unutar koalicije Domovina je od samog početka bio takav da je glavni cilj postizbornih koalicija da iskoriste šansu koja nije postojala u zadnjih osam godina od kada je na razini BiH SNSD bio u stanju da blokira sve odluke'', navodi Demokratska fronta.

Podsjećamo, dopredsjednik RS-a Ramiz Salkić je uime Koalicije Domovin", nakon konsultacija s predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom o mandataru za sastav nove Vlade RS-a, izrazio spremnost da predstavnici te koalicije participiraju u Vladi RS-a. No, Salkić je medijima rekao kako je koalicija Dodiku postavila određene uvjete.

''Dobili smo uvjeravanje da postoji prostor da riješimo probleme koji su ograničavali jedan broj stanovništva u ovom entitetu te da se može raditi i na rješavanju drugih pitanja'', rekao je Salkić dodavši kako ima više uvjeta od kojih je jedan pitanje obrazovanja Bošnjaka u RS-u.

Iako je Salkić jučer rekao kako je zadovoljan sastankom te vjeruje da se može ići dalje u razgovorima, Demokratska fronta stala je ispred mogućeg dogovora.

''Ukoliko je dio ljudi u SDA toliko gladan vlasti u entitetu RS onda im i ovim putem poručujemo da mogu tražiti nove partnere za formiranje Vijeća ministara, Vlade FBiH i vlada u županijama'', navela je Demokratska fronta.

Kopirati
Drag cursor here to close