Oštro

DF: Podrška Karamarka nevladinoj udruzi HNS nema budućnost i završit će potpunim krahom

Vijesti / Flash | 28. 02. 2015. u 19:10 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Demokratska fronta najoštrije osuđuje današnju ratnohuškačku izjavu predsjednika HDZ-a RH, Tomislava Karamarka, kao i stavove izrečene na zasjedanju nevladine organizacije HNS", priopćeno je iz Demokratske fronte.

"Stavovi šefa opozicijske stranke u susjednoj državi, koji u potpunosti korespondiraju sa danas deklamiranim ciljevima NVO HNS i nisu ništa drugo nego još jedan pokušaj postizanja ratnih ciljeva mirnodopskim putem", tvrde iz DF-a dodajući kako su izmjene Ustava, odnosno Izbornog zakona, moguće samo Ustavom i zakonima ove zemlje propisanoj proceduri, te "bilo kakvi pokušaji da se izmjene ustavno-pravnog poretka ishoduju izvaninstitucionalnim pritiscima susjednih država i njihovih satelita neće proći".

"Zahtjeve sadržane u tzv. deklaraciji s tog skupa smatramo zahtjevima za uvođenje i ozakonjenje aparthejda na polovici teritorije Bosne i Hercegovine, i stoga će u nama imati protivnike zauvijek. Mi u Demokratskoj fronti nikada nećemo pristati na to da u miru predamo ono što je sačuvano u ratu i organizatori tzv. sabora bi trebali znati da se ratni ciljevi mogu postići samo ratnim sredstvima. Sve građane Bosne i Hercegovine na svakom njenom koraku smatramo istim i jednakim, bez obzira na njihova etnička, vjerska ili nacionalna uvjerenja", priopćili su iz DF-a.

"Proglašavanje cijelih skupina Bosanaca i Hercegovaca druge vjere i etničke pripadnosti za neprijatelje, što rade Dragan Čović i Božo Ljubić i strategijom direktne konfrontacije sa njima – Bošnjacima, Srbima, Hrvatima koji misle drugačije od njih, te posebno onima koji se osjećaju primarno kao Bosanci i Hercegovci – nema budućnost i završit će potpunim krahom".

„Demokratska fronta ostaje vječno privržena vrijednostima ZAVNOBiH-a, te stoga još jednom pozivamo stranke lijeve provenijencije na zajedničku borbu protiv vrijednosti u ime kojih su stotine tisuća građana ove zemlje protjerane, a desetine tisuća ubijene", kažu iz DF-a.

"Kada protivnici zajedničke i jedne Bosne i Hercegovine ovako jasno artikuliraju svoju namjeru da je raskomadaju, mi nemamo izbora nego da još čvršće i rezolutnije stanemo u njenu obranu".

"Konačno, izjava predsjednika HDZ RH predstavlja nagovještaj povratka Republike Hrvatske politici iz devedesetih godina i svrstava ga uz bok ekstremnoj desnici unutar Europske unije koju predvode Nacionalni front i Jobbik. Eventualna pobjeda Karamarkovog HDZ-a na izborima u RH bi imala izuzetno negativne posljedice po EU integracije BiH i Srbije i nadamo se da će EU Komisija i zemlje članice reagirati s ciljem sprječavanja ovakvog razvoja događaja", oštro reagiraju iz DF-a.

Podsjetimo, čelnici Stranke demokratske akcije (SDA), Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH i Demokratske fronte (DF) sutra bi trebali nastaviti razgovore o formiranju nove Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close