Grad slučaj

DF: HDZ i SDA moraju odgovarati za neodržavanje izbora u Mostaru

Vijesti / Flash | 05. 05. 2016. u 16:05 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradski odbor (GO) Demokratske fronte (DF) Mostar oglasio se priopćenjem u kojemu navodi kako su vladajuće stranke SDA i HDZ ponovno blokirale rješenje za grad Mostar i još jedanput dovele građane Mostara u stanje frustracije i beznađa.

"Vrijeme je da konačno snose odgovornost za neodržavanje izbora u Mostaru i kontinuirano zaustavljanje svih kompromisnih prijedloga i rješenja, kako bi naš grad konačno prestao biti grad slučaj", navode u DF-u.

"Smatramo kako iza tri proklamirana principa koja smo ponavljali u našim i/ili kompromisnim prijedlozima rješenja i to jedinstvenost grada, multietničnost i institucionalna, a ne etnoteritorijalna zaštita bilo koga od bilo čije dominacije, može stati svaki građanin Mostara i Bosne i Hercegovine", navodi se u priopćenju DF-a.

U toj stranci navode kako neće prestati s inzistiranjem na rješenju ove neizdržive situacije i osiguranju osnovnog demokratskog i ljudskog prava, a to je pravo izbora.

"Koliko god ovaj posao izgledao sizifovski", stoji u priopćenju, "nećemo odustajati od postavljanja pitanja: Do kada će SDA i HDZ držati 110.000 Mostaraca u talačkoj situaciji, jer su jedini građani europskog grada koji u 21. stoljeću već osam godina ne mogu birati svoju lokalnu vlast?

Postavljamo pitanje ostalim strankama, civilnom sektoru i nezavisnim intelektualcima: Da li se i vas na jednak način dotiče ovakva situacija?

Također, postavljamo i pitanje međunarodnoj zajednici i OHR-u, do kada će i oni biti samo promatrači sa strane, budući da jedini imaju ovlasti i mehanizam za rješenje ovakve situacije i hoće li i dalje mirno promatrati likvidaciju demokracije u gradu u Europi, u 21. stoljeću?", stoji u priopćenju DF-a Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close