Prvi lokalni izbori

DF bez načelnika: Ljevica mora na remont

Vijesti / Flash | 02. 10. 2016. u 20:23 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik DF-a Željko Komšić izjavio je u nedjelju navečer u Sarajevu kako smatra da će za opće izbore 2018. biti nužno ujedinjenje stranaka "ljevice".

Naglasio je da je zadovoljan izbornim rezultatima i da su trenutno u 63 općine, u kojima su nastupili, drugi po broju glasova, poslije SDA.

Komšić je kazao da mu je žao što nisu osvojili nijedno načelničko mjesto, te naglasio da je u Lukavcu pobjedio zajednički kandidat DF-a, SDP-a i SDU-a.

Istaknuo je da će u općinama u kojima mogu formirati većinu u vijećima s SDP-om, Našom strankom i GS-om to i učiniti, a da tamo gdje to nije moguće neće podržati nacionalne stranke.

Član Predsjedništva Demokratske fronte Dženan Đonlagić je rekao da će DF u naredne četiri godine sigurno aktivno sudjelovati u mnogim općinskim vijećima i raditi na rješavanju životnih pitanja građana.

Istaknuo je da, s obzirom na to da su ovo za DF prvi lokalni izbori, ne mogu biti nezadovoljni.

Đonlagić je rekao da do općih izbora 2018. moraju puno raditi na animiranju glasača koji su "ostali kod kuće", kako bi im povratili povjerenje u politiku i privukli ih da glasaju.

Kopirati
Drag cursor here to close