Hadžiomerović

Demokratskoj fronti treba dati dva ministarstva u HNŽ

Vijesti / Flash | 21. 01. 2015. u 08:41 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Za SDA je prihvatljivo da Demokratska fronta dobije dvije pozicije unutar buduće Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, jedno iz tzv. hrvatske, a jedno iz bošnjačke kvote'', rekao je u intervjuu za sarajevsko Osloboženje Zijad Hadžiomerović, predsjednik Gradskog odbora SDA Mostar i član Predsjedništva stranke.

Istknuo je kako je za SDA je neprihvatljiva ponuđena zamjena ministarstava te kako u svim rješenjima treba voditi računa o nacionalnoj zastupljenosti.

Govoreći o neizbježnom pitanju ustroja Mostara , Hadžiomerović je rekao kako SDA želi da se izbori održe što je moguće prije jer je ovakvo stanje neodrživo.

''Postoji više rješenja koja bi osnažila jedinstvo grada, zajedničke institicije i osigurala ravnopravnost svih, ali razgovori napokon moraju početi'', rekao je čelnik mostarskog SDA Oslobođenju.

Hadžiomerović je istaknuo i nezadovoljstvo pozicijom hercegovačkih kadrova stranke u sudjelovanju u vlasti na višim razinama.

''U FBiH i državi ima na stotine institucija i komisija gdje se donose važne odluke koje bi mogle pomoći Hercegovini, ali nas tu skoro da i nema. Takva praksa zapostavljenosti kadrova Hercegovine se mora prekinuti, kadrovska politika stranke uozbiljiti i sustavno raditi'', istaknuo je Hadžiomerović i dodao kako hercegovačko-neretvanski SDA smatra kako prisustvo kadrova iz Hercegovine na svim razinama treba biti značajnije.

Hadžiomerović kaže kako smatra da se previše potencira priča o podijeljenosti unutar SDA.

''U svim velikim strankama su frakcije postojale i uvijek će postojati. Političko rivalstvo unutar stranke je pozitivna stvar, jer upravo različitost mišljenja u konačnici iznjedri najbolja rješenja. Ta različitost mišljenja je dokaz demokracije unutar SDA. Međutim, to nije dokaz podijeljenosti stranke. Činjenica da je SDA do sada u u svojih 25 godina postojanja imala dva predsjednika govori suporotno svim špekulacijama i nagađanjima kako se SDA svako malo raspada na neke klanove. To su želje onih koji bi da podijele SDA'', rekao je i dodao kako ''to neće nikom poći za rukom''.

Podsjećamo, pregovori HDZ-a BiH, SDA i DF-a o konstituiranju vlasti u HNŽ-u, propali su zbog neslaganja oko broja ministarstava i dodjeljivanja resora Demokratskoj fronti, koja traži dva ministarstva, dok joj HDZ BiH, pozivajući se na rezultate izbora, nudi samo jedno. 

Kopirati
Drag cursor here to close