Čapljina

Deminer sadio marihuanu u Parku prirode Hutovo Blato

Vijesti / Flash | 10. 12. 2016. u 11:14 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon provedene kriminalističke istrage, PU Čapljina podnio je izvješće Županijskom tužiteljstvu u Mostaru protiv Z. F. (1974.), rođenog u Kaknju, a nastanjenog u općini Stolac, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga, navedeno je iz MUP-a HNŽ-a.

Neslužbeno, riječ je o demineru s prebivalištem u Hrvatskoj, a koji posjeduje kuću u stolačkim Aladinićima.

Naime, kako navode iz MUP-a, policijski službenici PU Čapljina su još 27. listopada oko 14.30 sati u mjestu Prebilovci kontrolirali vozilo VW pasast kojim je upravljao osumnjičeni.

Pregledom vozila pronađena su tri paketa biljne mase, a kriminalističko-tehničkim radnjama inspektora utvrđeno je kako je riječ o opojnoj drogi marihuani, težine 9,141 kg, koju je osumnjičeni uzgajao u mjestu Škare te je prevozio u Aladiniće na sušenje, navode iz policije, piše Vecernji.ba.

Prema neslužbenim informacijama, njega je netko vidio i prijavio dok je nosio stabljike indijske konoplje do vozila, i to iz nekoliko kilometara udaljenog Parka prirode Hutovo blato (15-ak kilometara od Čapljine). Tamo je u vodi posadio 50 stabljika i samo čekao vrijeme sjetve.

Podsjetimo, inspektori Federalne uprave policije su prije pet godina otkrili sedam plantaža u ovom parku, što je bila najveća zapljena u BiH, te uhitili četvoricu Čapljinaca.

Međutim, dogodio se fijasko. Naknadno je protiv osumnjičenih istraga obustavljena, a zaplijenjena droga vrijedna milijune maraka ostala - ničija.

Kopirati
Drag cursor here to close