Mostar

Deložirana obitelj Šarić

Vijesti / Flash | 15. 06. 2016. u 09:20 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Živjet ću pod vedrim nebom, pa šta bude'', rekla je Kata Šarić nakon deložacije iz stana u Vukovarskoj ulici, kojeg je izgubila sudskim sporom.

''Pokušavali smo se dogovoriti, ali nismo uspjeli ništa'', rekla je Kata i dodala kako se nije razgovaralo danas o ponudi da se otkupi stan.

''Vidjet ćemo gdje ćemo se smjestiti'', rekla je i zahvalila svima, koji su stali na njezinu stranu.

Danijel Rezo iz Udruge Minores kazao je u izjavi za medije kako će Katine stvari u stanu moći ostati 15 dana te da će Udruga dati sve od sebe da u tom roku, ako ne i prije, uspije obitelj Šarić vratiti u njezin stan. Ponovio je kako je novac za stan osiguran. 


''Mi imamo novac i ne nudimo ga od jučer..., a sada ako druga strana želi sačuvati obraz evo joj prilike'', ustvrdio je Rezo.

Inače, kako uvijek postoje dobri ljudi, pokazao je poznanik obitelji, koji im je, da ipak ne bi završili na ulici, ponudio smještaj u svome stanu "za prvu ruku". 

Iako se pred zgradom, gdje su se okupile brojne novinarske ekipe i znatno manje građana od prve najave deložacije, nagađalo kako bi iseljavanje moglo biti opet odgođeno, to se nije dogodilo.

Sudska policija, policajci i specijalci, došli su ispred stana u Vukovarskoj ulici rano jutros, a deložacija je službeno bila najavljena za 10 sati. Pregovori oko prodaje stana Šarićima, što je predložila mostarska Udruga Minores, koja je i prikupila novac za to, nisu urodili plodom.

Nova vlasnica, djelatnica mostarskog suda Vesna Milas, u stan je ušla sa sudskim izvršiteljem te je potom promijenila bravu. Doznajemo kako će tužiti pojedine medije, ali i obitelj zbog klevete.

Ranije je kći Kate Šarić, Stana, rekla kako je prije dvadesetak dana poslana žalba Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu.

Naime, obitelj Šarić deložirana je iz stana nakon što je Ustavni sud Federacije BiH presudio kako je neosnovan njihov zahtjev da se deložacija odgodi.

Stan obitelji Šarić, prema odluci vještaka građevinske struke vrijedi 49.243.19 KM, a na ''bubnju'' se našao zbog neplaćenih sudskih troškova od 4.422.60 KM. Stan obitelji Šarić kupila je Milas, zaposlenica Općinskog suda na kojemu se vodio sudski spor za 25.000,00 KM.

''Na javnoj prodaji stana Općinski sud je konstatirao da se premetni stan ne može prodati ispod 1/2 utvrđene vrijednosti da se tražitelj izvršenja neće pojaviti kao kupac, te da se, osim V.M., više nijedna osoba nije pojavila na ročištu za javno nadmetanje. Potom je predmetni stan prodat kupcu V.M. za ponuđeni iznos od 25.000,00 KM'', navedeno je u odluci Ustavnog suda.

Kata Šarić je izgubila stan jer je njezin pokojni suprug Bariša bio u sudskom sporu oko zemljišta u naselju Drežnica. Nakon presude u korist Šarićevih, sudskom odlukom je na ime sudskih troškova Bariša trebao platiti iznos od 4,5 tisuće maraka. Troškovi su se popeli na iznos od preko 8 tisuća maraka.

Kata Šarić tvrdila je kako je Sud iskoristio njezinu neukost i da nije valjano obavještavana o tijeku procesa prinudne naplate troškova suda.

Kopirati
Drag cursor here to close