Mostar

Deložacija obitelji Šarić: Jake policijske snage oko stana

Vijesti / Flash | 15. 06. 2016. u 07:13 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U stan Kate Šarić stigao je sudski izvršitelj, te nova vlasnica stana Vesna Milas. Kako doznajemo, Šarići imaju dvije opcije ili prisilna deložacija odmah ili će im dat 15 dana da se mirnim putem isele i iznesu stvari.

Naime, jutros oko 9 sati počela je deložacija obitelji umirovljenice kojeg je izgubila u sudskom sporu, a po odluci Ustavnog suda. Neslužbeno doznajemo kako je za ostvarivanje plana o kupovini stana od nove vlasnice, što je predložila mostarska udruga Minores, potrebno prvo izvršiti deložaciju. No, ove informacije nam nije imao tko potvrditi, kao ni to je li nova vlasnica spremna prodati kupljeni stan.

Oko stana u Vukovarskoj ulici nalazi se 7-8 policijskih kombija, te po našoj procjeni oko 30-tak policajaca.

Također se na spomenutoj lokaciji skupio i mali broj građana.

Deložaciju je naložio Općinski sud Mostar. Katina kćer Stana Šarić je u utorak izjavila kako se nada da njezina obitelj neće završiti kao beskućnici.

Udruga Minores je u jučer poslanom priopćenju rekla kako je bila spremna otkupiti Katin stan, te kako su skupili potrebni novac, ali kako kupac ne pristaje na to.

Podsjećamo, građani Mostara su koncem siječnja svojim tijelima spriječili prvu deložaciju Kate i njezino dvoje nezaposlene djece koji žive od 286 maraka Katine mirovine.

 

Kopirati
Drag cursor here to close