Ne zna se datum

Davor Ivo Stier: Posjet BiH nakon prve sjednice Vlade

Vijesti / Flash | 22. 10. 2016. u 06:31 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier izjavio je kako će prvi vanjskopolitički posjet izaslanstva Hrvatske vlade na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem biti organiziran nakon prve sjednice Vlade, javlja agencija Anadolija.

Uoči početka konferencije "Integracija ili dezintegracija Europske unije – paneuropski odgovor i perspektive integracije u jugoistočnoj Europi četvrt stoljeća poslije" ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier je izjavio kako se  sastao s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović na Pantovčaku prilikom protokolarnog posjeta.

Stier je kazao kako je normalno da postoji suradnja i koordinacija između predsjednice Republike i Vlade kao dvoje sukreatora vanjske politike.

Ministar vanjskih i europskih poslova je poručio kako će Vlada i predsjednica na vanjskopolitičkom planu "govoriti jednim glasom".

Stier je kazao kako će posjet Bosni i Hercegovini, kojega je već najavio premijer Andrej Plenković, biti organiziran uskoro, nakon prve sjednice Vlade.

No, o samom sastavu tog izaslanstva i datumu posjete BiH za Stiera je bilo prerano govoriti.

Novi hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier je kao osnovne crte svog vanjskopolitičkog programa, koji je ujedno program Hrvatske vlade, naznačio europeizaciju jugoistoka Europe, odnos prema cjelovitoj BiH i Srbiji kao zemlji koja je na zadatku ispunjavanja europskih kriterija za pristup.

Kopirati
Drag cursor here to close